Pereiti į pagrindinį turinį

Senajame turguje – Klaipėdos istorija

2010-08-25 05:00
Pažintis: sužinoti, kaip prieš daugybę metų atrodė Klaipėda, miestiečiai gali Senajame turguje, kur apgriuvusį pastatą puošia senos fotografijos.
Pažintis: sužinoti, kaip prieš daugybę metų atrodė Klaipėda, miestiečiai gali Senajame turguje, kur apgriuvusį pastatą puošia senos fotografijos. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Uostamiesčio gyventojai pasigrožėti senosios Klaipėdos vaizdais jau gali ir turgavietėje. Neseniai vienas Senajame turguje esantis tuščias pastatas buvo apklijuotas autentiškomis fotografijomis.

Pasak Senojo turgaus direktorės Ramutės Kubilienės, tokiu būdu stengiamasi bent šiek tiek papuošti vieną turgavietės teritorijoje esantį nenaudojamą pastatą.

"Apleistas statinys apgriuvo, o kadangi juo nesinaudojame, tai ir remontuoti neverta. Taigi, kad vaizdas būtų estetiškesnis, nusprendėme jį apklijuoti senomis nuotraukomis, kurias atspausdinome ant drobės", – paaiškino R.Kubilienė.

Jos teigimu, papuoštas pastatas džiugina ne tik pačius turgaus darbuotojus, bet ir traukia visų praeivių žvilgsnius. Anot jos, klaipėdiečiai džiaugiasi, kad visiškai netikėtoje vietoje gali išvysti, kaip prieš daugybę metų atrodė jų gimtasis miestas.

Kokia buvo šio pastato paskirtis, R.Kubilienė teigė nežinanti. Tokios informacijos jai nepavyko rasti ir tarp turgavietės dokumentų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų