Senamiesčio sankryžoje „pražydo“ šviesoforas

Klaipėdos senamiestyje esanti sankryža ir vėl kelia nepasitenkinimo bangas. Už gėlių vazono pasislėpęs šviesoforas poilsiautojus ne tik klaidina, bet ir piktina.

„Esu ne vietinė, nežinau visų šviesoforų vietų, tai kaip man suprasti, jog jo ieškoti po gėlėmis?“, – skundėsi senamiestyje sutikta turistė.

Norėdama patekti į kitą pusę ji sakė stebėjusi automobilių srautus, kai jie sustojo – tik tada žengė per gatvę.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros poskyrio vyriausioji specialistės Jolantos Rimkienės teigimu, šiuos nepatogumus sukėlė vasaros pradžioje pakabinti gėlių vazonai. Laikui bėgant, vijokliniai augalai plėtėsi ir augo, taip uždengdami didžiąją dalį šviesoforo.

Nors gyventojų skundai savivaldybės dėl to dar nepasiekė, specialistė prižadėjo, jog ši vieta greitu metu bus sutvarkyta ir augalai pakelti aukščiau.

Kol kas, eidami per gatvę, žmonės yra priversti dairytis kitų, tolėliau mirksinčių šviesoforų signalų arba akimis ieškoti pasislėpusiojo po tankiomis gėlėmis.

Klaipėdos kelių policijos biuro Administracinės veiklos poskyrio viršininkas Mindaugas Džermeika pasakojo, jog tokių, pavojų keliančių vietų mieste pasitaiko gana dažnai.

„Dažniausiai taip nutinka atėjus pavasariui ar vasaros metu. Sužaliavę krūmai uždengia ženklus, dėl to didėja avarijos tikimybė, klaidinami žmonės“, – nurodė pareigūnas.

Pasak jo, toks savivaldybės neveiksnumas gali sukelti ir teisinių problemų.

„Jei nematydamas kelio ženklo žmogus pažeidžia taisykles, įtraukti jį atsakomybėn nėra taip paprasta. Teismo metu pateikęs visus duomenis ir tos vietos nuotraukas, toks asmuo būtų pripažįstamas nekaltu“, –  kaip pavyzdį nurodė M. Džermeika.

Jo teigimu, teisinėje sistemoje numatyta, kad visos kliūtys ir neaiškumai – kaltininko naudai, todėl vos pastebėjęs panašias vietas pareigūnas tikina iš karto pranešantis Miesto tvarkymo skyriaus atstovams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nieko naujo

Nieko naujo portretas
Ir pernai metu vasara ten taip pat buvo gėlės užstojo šviesofora. Tikėjausi, kad šiais metais taip nebekabins tu vazonu, bet garantuoju, kad ir kitais metais bus viskas taip pat.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių