Pereiti į pagrindinį turinį

Senamiesčiui gaivinti – aikštelės turguje

2009-07-09 09:42
Išminčiai: kai kurių politikų sumanymu, Senasis turgus kasdien, kai prekybininkai parduos savo prekes, gali tapti automobilių stovėjimo aikštele.
Išminčiai: kai kurių politikų sumanymu, Senasis turgus kasdien, kai prekybininkai parduos savo prekes, gali tapti automobilių stovėjimo aikštele. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Politikai sumąstė, kad senamiestis atgims tuomet, kai jame bus įrengta daug automobilių stovėjimo vietų. Todėl ieškoma galimybės aikšteles įrengti net Senajame turguje tarp prekyviečių.

Vakar tokia idėja pristatyta išplėstiniame Strateginės plėtros komiteto posėdyje. Jo nariai jau kurį laiką su įvairiomis įstaigomis diskutuoja apie būdus reanimuoti senamiestį.

Vieną tokių ir pasiūlė į posėdį pakviestas miesto tarybos narys, Teritorijų planavimo komiteto pirmininko pavaduotojas Egidijus Sabataitis. Jo įsitikinimu, į miesto širdį žmonės neužsuka tik todėl, kad į senamiestį sunku atvažiuoti ir čia pastatyti savo automobilį.

Politiko tvirtinimu, vizija, kaip turistams palengvinti atvažiavimą, paprasta. „Reikia Palangos plente ir Liepų gatvės pradžioje pastatyti nuorodas į senamiestį. Jomis sekdami, vairuotojai suktų į Joniškės gatvę ir ja važiuotų centro link, tuomet atvažiuotų Bangų gatve, o iš jos, jei panaikintume žiedinę sankryžą, galėtų patekti į Senąjį turgų, kur yra visos galimybės įrengti automobilių stovėjimo vietas“, – aiškino E.Sabataitis.

Jo teigimu, vairuotojai automobilius Senajame turguje galėtų palikti tuomet, kai baigiasi rytinė prekyba. Tačiau įmonės „Senasis turgus“ direktorė Ramutė Kubilienė patikino, jog turguje prekyba baigiasi apie 18 valandą.

„Jei bus sukurtas toks automobilių judėjimas, turgų išvis galima panaikinti. Kodėl negalima įrengti aikštelių tolėliau nuo centro, o žmones atvežti, pavyzdžiui, karietomis?“ – ir klausė, ir siūlė R.Kubilienė.

Taip pat svarstyta, kad papildomas automobilių stovėjimo aikšteles galima įrengti Turgaus aikštėje bei prie buvusio tabako fabriko. Skaičiuojama, jog taip galima sukurti iki tūkstančio papildomų automobilių stovėjimo vietų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų