Seni lapai – po sniegu: kada ir kas juos išgabens?

Senų lapų detektyvas Vitės kvartale tebesitęsia. Kai kurių daugiabučių namų kiemuose pilni maišai kėpso apsnigti. Kada ir kas pasirūpins juos išgabenti

J.Janonio gatvės 28 namo kieme kelių automobilių vietos užstatytos dideliais maišais, juose – dar rudenį sugrėbti lapai. Automobilių neturintys kur statyti klaipėdiečiai piktinasi ir nesulaukia, kada pagaliau maišai bus ištuštinti.

Praėjusią savaitę kai kuriose Vitės kvartalo vietose sukinėjosi sunkvežimis su gerve. Ja vairuotojas kabino maišus ir kratė lapus į priekabą.

Tačiau ne visi maišai buvo ištuštinti, dalis jų liko pilni.

Tarp namus administruojančios bendrovės "Civinity" ir atliekų gabentojų vyksta susirašinėjimas. Vežėjai nori, kad didieji maišai būtų sudėti atvirose vietose, ne tarp medžių ir ne prie automobilių.

Kiemų priežiūra besirūpinančios bendrovės "Civinity Namai Klaipėda" darbuotojai įrodinėja jiems, kad maišai nesunkiai prieinami, ir reikalauja išgabenti lapus iš ten, kur jie sustatyti.

Pirmadienį bendrovės "Civinity Namai Klaipėda" direktorius Artūras Kavaliauskas patikino, kad prieš kelias dienas atliekų vežėjai jau pradėjo vežti maišus su lapais, tačiau atliekamų darbų tempas nėra didelis.

"Kadangi dar liko apie 25–30 proc. maišų, vėl kreipėmės į įmonę su klausimu, kada bus išvežti lapai. Gavome atsakymą, jog mūsų pretenzija užregistruota ir į ją bus atsakyta per 10 dienų", – teigė A.Kavaliauskas.

Kol tarnybos susirašinėja, gyventojai suka galvas, kad gal už tokį darbą neturėtų mokėti kiemų priežiūros mokesčio.

"Man nesvarbu, kuris neatvažiavo ir kuris ne ten padėjo maišus. Čia yra jų vidinis reikalas. Mano, kaip vartotojo, nuomonė tokia – jei aš moku už kiemų priežiūrą, tai noriu, kad paslauga būtų atlikta. Lygiai kaip kavinėje neduodame pinigų, jei užsakyto patiekalo neatnešė. Tam vadybininkai ir yra, kad dirbtų, o ne kabinetuose sėdėtų. Geras vadovas yra tas, kuris pats eina ir savomis akimis apžiūri jam pavestą prižiūrėti plotą", – mintis dėstė šalia apsnigtų maišų J.Janonio gatvėje stabtelėjęs gretimo namo gyventojas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jinas

Jinas portretas
Kodėl jų nesusirinko kompostu gamintojai, tai natūrali trąša.

Klaipėdiečiai

Klaipėdiečiai portretas
Kaltas Ecoservisas, jiems dzin į tai.....dar prieš tris savaites prašiau, kad išvežtų lapus, tačiau niekas nejuda, Tad klausimas savivaldybės klerkams- kas kontroliuoja šią situaciją?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių