Seniūnaičių pareigos klaipėdiečių kol kas nevilioja

Tarp naujai išrinktų miesto seniūnaičių yra trys politikai, buvę praėjusios kadencijos Klaipėdos tarybos nariai, – Lilija Petraitienė, Saulius Liekis ir Tomas Meškinis. Šiuo metu išrinkta jau 20 seniūnaičių – mažiau nei pusė, nes iš viso mieste yra 55 seniūnaitijos.

Seniūnaičių kadencija sutampa su miesto tarybos kadencija. Po savivaldybių rinkimų praėjus daugiau nei pusmečiui, Klaipėdoje pagaliau išrinkta 20 seniūnaičių.

Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus vyr. padėjėja Raminta Virvičienė dienraščiui teigė, kad dar penki seniūnaičiai turėtų būti išrinkti artimiausiu metu.

Tarp naujų seniūnaičių – dešimt išrinkta tose seniūnaitijose, kurios iki tol seniūnaičių iš viso neturėjo.

Seniūnaičių gretose – žinomi klaipėdiečiai visuomenininkai, aktyvistai ir politikai, tarp jų yra ir trys buvę praėjusios kadencijos Klaipėdos miesto tarybos nariai.

Atvejo, kad būtų tekę atšaukti seniūnaitį iš pareigų, Klaipėdoje nepasitaikė.

Kol kas, panašu, vėl bent pusė miesto seniūnaitijų seniūnaičių neturės, nors savivaldybės atstovai ketina nuolat rengti jų rinkimus.

"Rinkimai į seniūnaičių vietas prasidės lapkričio 4 d. Miesto tarybos kadencija ketveri metai, taip pat – ir seniūnaičių. Ir visus tuos metus privalėsime organizuoti tuos rinkimus. Todėl juos nuolat kartosime, nes yra tokia įstatymo prievolė. Gaila, bet kol kas neatsiranda, kas norėtų dirbti visuomeniniais pagrindais", – teigė R.Virvičienė.

Kandidatais buvo užsiregistravę 29 seniūnaičiai į 27 seniūnaitijas.

Pretendentams pristačius gyventojų balsavimo apklausos lapus ir juos patikrinus, išaiškėjo, kad 20 kandidatų surinko reikiamą 5 proc. balsavimo teisę turinčių seniūnaitijos gyventojų parašų skaičių, du kandidatai iš viso nepateikė gyventojų apklausos lapų, o 5 seniūnaitijose bus vykdomi pakartotiniai rinkimai, kandidatams pritrūkus reikiamo parašų skaičiaus.

Pakartotini rinkimai vyks Alksnynės, Berželio, Brožynų g., Luizės, Strėvos g. seniūnaitijose.

Seniūnaičius gali siūlyti visuomenė, kelti savo kandidatūras gali ir asmenys, norintys tapti seniūnaičiais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Atsakymas ištikrųjų

Atsakymas ištikrųjų portretas
O tam, kad muzikiniui teatrui vieta skirta yra Laivitės teritorijoje, be jokių pasekmių. Šiuo atveju Pasekmės tokios: Atgimimo aikštėje iškertant visus medžius Muzikiniui parkingas su Bliūdu viršuje bus, nes savivaldybė yra įpareigota Parkavimą muzikiniui padaryti, taip pat dar ir Danės gatvėje iškertant visus medžius Muzikiniui Parkavimas bus, bei Danės gatvės platinimas dėl Bastionų tilto... Nelogiška ir kenksminga. Bendruomenių namų poreikis didžiulis, bet politikai nelabai norėtų stiprių bendruomenių ir visuomenės, todėl yra kaip yra... Varnelės ir tiek... (;

Aha

Aha portretas
Mokyklų patalpomis... Pastoviai derinti, sumokėti, paskui grąžina, laiko limitas, jeigu užsitęsė... Centre būtų centre, nes toliau politikams ir biurokratams taip pat nepatogu. Apskritai, kas liečia rinkimus, tai taip, keletas galbūt skatins tiesiog balsuoti... O rimtai dirbti nėra jokios prasmės, jeigu viskas tik dėl varnelių bei politinės karjeros...

To Alio, optimistai

 To                             Alio, optimistai portretas
Šaligatvius ten kada sutvarkys
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių