Uostamiesčio seniūnaičių rinkimuose – nauja tvarka

Klaipėdoje prasideda seniūnaičių rinkimai, kuriuose netrūks naujovių. Jomis siekiama, kad visose 54 Klaipėdoje esančiose seniūnaitijose būtų išrinkti seniūnaičiai ir jie savo pareigas atliktų efektyviau nei iki šiol.

Klaipėdoje prasideda seniūnaičių rinkimai, kuriuose netrūks naujovių. Jomis siekiama, kad visose 54 Klaipėdoje esančiose seniūnaitijose būtų išrinkti seniūnaičiai ir jie savo pareigas atliktų efektyviau nei iki šiol.

Rinks tik po vieną

Seniūnaičių rinkimai Klaipėdoje prasidės pirmadienį. Nuo kovo 10-osios dvi savaites uostamiesčio savivaldybėje bus registruojami kandidatai dalyvauti seniūnaičių rinkimuose.

Vėliau bus tikrinami jų duomenys, o patys rinkimai prasidės nuo balandžio.

Rinkimų naujovė ta, kad kandidatu būti seniūnaičiu konkrečioje seniūnaitijoje galės tik tas asmuo, kuris toje teritorijoje yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą. Todėl savivaldybės specialistams, kai užregistruos kandidatus, ir prireiks laiko patikrinti, ar asmuo gali pretenduoti tapti konkrečios seniūnaitijos seniūnaičiu. Kitaip tariant, reikės patikrinti, kur jis yra deklaravęs savo gyvenamąją vietą.

„Tokia tvarka yra numatyta Vietos savivaldos įstatyme, tad jos ir turime laikytis. Tai yra naujovė, kuri, logiškai mąstant, turėtų užtikrinti, kad kiekvienoje seniūnaitijoje būtų išrinktas seniūnaitis. Jau nebebus taip, kad vienas asmuo yra penkių seniūnaitijų seniūnaitis, kaip yra dabar. Nebegalės likti ir, vadinkime, tuščių seniūnaitijų, kuriose nėra seniūnaičių. Tokių

Klaipėdoje dabar yra aštuonios“, – aiškino Klaipėdos savivaldybės Informavimo ir e. paslaugų skyriaus vedėja Vilija Venckutė-Palaitienė.

Užteks vieno parašo

Kai bus patvirtinti kandidatai į seniūnaičius, jiems bus išduoti gyventojų apklausos lapai. Nors norėta šiemet pasitvirtinti tokią tvarką, kad asmenys, siekiantys tapti seniūnaičiais, turėtų gauti daugiau nei vieno gyventojo parašą, kad užimtų pageidaujamas pareigas, tokio sumanymo įgyvendinti nepavyko.

„Jei pasitvirtintume tvarką, kurioje nurodytume, kad kandidatai į seniūnaičius turėtų surinkti tam tikrą skaičių seniūnaitijos gyventojų parašų, nusižengtume Vietos savivaldos įstatymui ir būtume apskųsti teismui. Todėl tvarka nesikeis – jei seniūnaitijoje bus tik vienas kandidatas, jam užteks ir vieno gyventojo parašo, kad būtų išrinktas seniūnaičiu“, – teigė pašnekovė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

AURA

AURA portretas
Todėl ir klausiu, nes palyginau informaciją apie bendruomenės pirmininko ir seniūnaičio funkcijas ir skirtumų neradau. Aš kalbu ne apie "Baltijos","Danės", "Marių", "Pajūrio" vietos bendruomenių tarybas. Dėl jų veiklos aš neturiu klausimų.

jadze

jadze portretas
tai kam tie rinkimai ,jei uztenka vieno paraso,kazkokia nesamone

aurai

aurai portretas
Visa informacija galima rasti kai ieškai ir nežinai. Seniūnaitis ir vietos bendruomenės pirmininkas du skirtingi dalykai, beje vietos bendruomenės pirmininkas gali būti ir neseniūnaitis
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių