Senjorams – ir tyrimai, ir ekskursijos

Uostamiesčio senjorams šis savaitgalis pažers daugybę naudingos informacijos, turiningų išvykų. Visa tai jų laukia kovo 27-29 dienomis Klaipėdos arenoje vyksiančioje grandiozinėje parodoje „Sveikata ir ekologija 2015“. Parodoje dėmesio garbaus amžiaus žmonėms netrūks, nes šie metai Klaipėdoje yra paskelbti Senjorų metais.


 

Uostamiesčio senjorams šis savaitgalis pažers daugybę naudingos informacijos, turiningų išvykų. Visa tai jų laukia kovo 27-29 dienomis Klaipėdos arenoje vyksiančioje grandiozinėje parodoje „Sveikata ir ekologija 2015“. Parodoje dėmesio garbaus amžiaus žmonėms netrūks, nes šie metai Klaipėdoje yra paskelbti Senjorų metais.

Ir tirs, ir konsultuos

Parodoje „Sveikata ir ekologija“ senjorai bus ypač laukiami prie dviejų stendų – Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro ir uostamiesčio savivaldybės.

Pastarajame stende bus pristatoma Socialinės paramos skyriaus ir centro veikla, įvairios senjorų organizacijos, į kurių gretas gali įsilieti garbaus amžiaus žmonės.

„Norime, kad senjorai susipažintų su tomis institucijomis, organizacijomis, kuriose jie gali dalyvauti ir realizuoti save“, – teigė uostamiesčio savivaldybės atstovai.

Senjorai laukiami ir prie Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro stendo, nes čia daugybė specialistų garbaus amžiaus žmonėms suteiks išsamios informacijos apie sveiką gyvenseną.

Anot Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro direktorės Jūratės Grubliauskienės, garbaus amžiaus žmonėms specialistai atliks kūno masės analizę. „Ji – labai išsami. Nustatomas ne tik kūno masės indeksas, bet ir riebalų, raumenų, vandens kiekis organizme, biologinis amžius, pilvinis nutukimas. Šie rodikliai labai svarbūs. Pavyzdžiui, jei žmogui konstatuojamas pilvinis nutukimas, reiškia, jog kažkas negerai ir gyvensenoje reikia pokyčių. Specialistai patars, kokie tie pokyčiai turėtų būti. Biologinis amžius taip pat labai svarbus. Jie jis yra didesnis nei tikrasis, vadinasi, organizmą taip pat reikia geriau prižiūrėti. Žmonių tikrai nepaleisime jiems tik įdavę kūno masės analizės rodiklius, Specialistai tikrai pakonsultuos, kaip tuos rodiklius, jei jie nėra geri, pagerinti“, – teigė J.Grubliauskienė.

Pristatys 15 veiklų

Parodoje „Sveikata ir ekologija “ prie Klaipėdos visuomenės sveiktos biuro stendo taip pat bus matuojamas cholesterolio, gliukozės kiekis kraujyje. Naujovė – fizinio pajėgumo tyrimas. Fizinis žmogaus pajėgumas nustatomas vertinant plaštakos jėgą, atliekant pusiausvyros vertinimą (Flamingo testas), lankstumo vertinimą (sėstis ir siekti).

Įvertinus visus šiuos duomenis, nustatomas žmogaus fizinis pajėgumas, o pagal tai sudaroma fizinio aktyvumo programa.

„Prie mūsų stendo bus Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro dietistė – teisingos mitybos specialistė ir fizinio aktyvumo specialistė. Jos ir padės senjorams susidaryti programas, kaip teisingai maitintis, fiziškai judėti“, – pasakojo J.Grubliauskienė.

Ji pabrėžė, jog visi šie testai ir tyrimai šiemet dar ne kartą organizuotai bus atliekami Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biure.

„Senjorais rūpinamės kasmet, tačiau šiemet jiems skiriamas ypatingas dėmesys. Todėl visus garbaus amžiaus žmones kviečiu į parodą, nes iš jos jie tikrai išsineš žinių apie sveiką gyvenseną“, – pabrėžė J.Grubliauskienė.

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras parodoje taip pat pristatys visą veiklų, skirtų Senjorų metams, kalendorių. „Dalysime plakatus, kuriuose bus pateikta visa informacija, kuo kokį mėnesį senjorai gali užsiimti. Tai – ir šokių užsiėmimai, ir zumba, ir kalanetika, ir muzikos, poezijos terapija. Šiemet esame numatę 15 skirtingų veiklų, skirtų būtent senjorams. Jas ir pristatysime“, – teigė Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro vadovė.

Kvies į paskaitas

Daugiau nei 100 senjorų į parodą pateks nemokamai. „Įvairioms organizacijoms siuntėme kvietimus atsiliepti, sudaryti sąrašus savo narių, kurie norėtų į parodą patekti nemokamai. Tokių senjorų yra per 100. Visi kiti taip pat neturėtų nusiminti, nes bilietą į parodą jie galės įsigyti su 50 proc. nuolaida“, – teigė J.Grubliauskienė.

Ji patikino, kad senjorai parodoje naudos ras ne tik prie uostamiesčio savivaldybės ar Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuro stendų. Esą garbaus amžiaus žmones, ypač tuos, kurie turi sodus, sudomins paskaitos apie ekologišką daržininkystę.

Daugelis garbaus amžiaus žmonių, neabejojama, susirinks ir į paskaitas apie sveikatą, naujausių tyrimų pristatymus.

Supažindins su ekologija

Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras parodos veiklas numatė ne tik po stogu – suplanuotos ir kelios išvykos.

Kovo 27 d. (penktadienį) dvi grupės po 50 žmonių, apsilankys trijose uostamiesčio įmonėse: „Fortum Klaipėda“, Klaipėdos vandenų nuotekų valykloje, kurios veiklą prižiūri „Klaipėdos vanduo“ ir bendrovėje „Klaipėdos regiono atliekų tvarkymo centre“ (KRATC).

Ši išskirtinė galimybė suteikiama tik Klaipėdos senjorams. Pažintinių išvykų metu jie plačiau susipažins su mieste kuriama ekologine aplinka, švara, perdirbimu, sužinos apie šių įmonių veiklą ir kaip jos padeda miestui būti švaresniu ir sveikesniu, kokiomis priemonėmis gerinama gyvenimo kokybė, kuriama ekologiška aplinka.

Tokios išvykos vyresnio amžiaus klaipėdiečiams rengiamos pirmą kartą, o jų tikslas – supažindinti senjorus su kitokiomis miesto erdvėmis, jo infrastruktūra, o tuo pačiu suteikti galimybę pakeisti aplinką, susipažinti su naujais žmonėmis, dalyvauti pažintinėje išvykoje.

Planuojamų išvykų tvarkaraštis kovo 27 d. (penktadienį): I grupė (50 žmonių) išvyksta nuo „Švyturio arenos“ 9.45 val., grįžta 13 val.; II grupė (50 žmonių) išvyksta nuo „Švyturio arenos“ 13.15 val., grįžta 16.30 val.

Klaipėdos senjorai, norintys dalyvauti šiose pažintinėse išvykose, turi registruotis iki kovo 25 d. 17val. paskambinę tel. (8 46) 234796 arba mob. tel. 864093347.

Informacija

Parodos darbo laikas

Kovo 27 d. – nuo 11 iki 19 val.

Kovo 28 d. – nuo 10 iki 19 val.

Kovo 29 d. – nuo 10 iki 17 val.



NAUJAUSI KOMENTARAI

sermion

sermion portretas
o ka tiems senjorams kurie vos vos bepaeina ?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių