Senjorams – Trečiojo amžiaus universiteto diplomai

Uostamiesčio senjorai, aktyviai siekiantys žinių ir vyresniame amžiuje, jau gali džiaugtis antradienį įteiktais diplomais, įrodančiais, jog du pastaruosius metus jie praleido turiningai ir įgijo naujos patirties.

Klaipėdos universiteto (KU) Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos mokslų neformalaus ugdymo studijas šiais metais baigė beveik du šimtai aktyvių bei savišvietai neabejingų Klaipėdos miesto pagyvenusių žmonių, kurių amžius svyruoja nuo 50 iki 80 metų.

Į paskaitas, didžiosiose KU auditorijose, studentai rinkdavosi kas antrą savaitę ir studijoms skirdavo po dvi akademines valandas.

Diplomus gavusius senjorus sveikindamas KU Trečiojo amžiaus universiteto Sveikatos mokslų fakulteto įkūrėjas prof. Artūras Razbadauskas džiaugėsi, jog studentai visų paskaitų metu buvo aktyvūs ir smalsūs.

„Į auditorijas rinkosi daug senjorų, jie buvo labai iniciatyvūs, mėgo diskutuoti, kėlė daug klausimų. Patys senjorus neatlygintinai švietę dėstytojai tikino, kad vyresni žmonės labai skiriasi nuo į paskaitas susirenkančio jaunimo. Pagyvenę žmonės – atidesni, labiau susikoncentravę. Jų žingeidumas dėstytojams tapo didžiausiu atlygiu“, – kalbėjo A.Razbadauskas.

Senjorai turėjo galimybę išklausti paskaitų apie labiausiai paplitusias ligas ir veiksmingus kovos su jomis būdus. Buvo pristatytos alternatyvios gydymo priemonės, pacientų teisės aspektai, sveikos gyvensenos principai, netradiciniai gydymo būdai, kaip poezijos ar delfinų terapija.

„Senjorams siūlome neapleisti mokslų ir prisiminti, jog universiteto durys jiems neužsidarė. Paskaitų klausytis jie gali ir KU Tęstinių studijų institute. Pagyvenę žmonės toliau šviestis ir tobulėti gali ne tik sveikatos, bet ir kitose mokslo srityse“, – kalbėjo A.Razbadauskas.

KU Sveikatos mokslų fakulteto Trečiojo amžiaus universitetas savo veiklą pradėjo nuo 2010 m. Pernai šias studijas baigė bemaž 620 brandaus amžiaus studentų, šiais metais – dar 168 senjorai. Sveikatos studijas dar tęs apie šimtas studentų.

Paskaitas senjorams skaitė Lietuvos sveikatos mokslų ir sveikatinimo srities specialistai: prof. dr. Artūras Razbadauskas, prof. habil. dr. Algimantas Kirkutis, doc. dr. Natalja Istomina, doc. dr. Jūratė Sučylaitė, advokatė  Indrė Butvilė, psichologas Kazimieras Daugėla ir kiti.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Miestetis

Miestetis portretas
..ir kiek gi is to uzdirbo Razbadauskas ir Co ?

Parteigenosse

Parteigenosse portretas
Koks bjaurus to ryžo Razdalbausko snukis.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių