Pereiti į pagrindinį turinį

Šeštadienį į uostamiesčio savivaldybę – rašyti diktanto

2014-02-21 13:00
Vytauto Petriko nuotr.

Klaipėdiečiai kviečiami rašyti Lietuvos nacionalinį diktantą. Vasario 22 d. 11 val. į Klaipėdos savivaldybę kviečiami tie, kurie nori dalyvauti konkurse.  Diktantą galima rašyti ir namuose, o šių metų naujovė ta, kad savo žinias galės pasitikrinti ir įmonių atstovai.

Kasmet Klaipėdoje rašyti Lietuvos nacionalinį diktantą susiburia daug žmonių.

Klaipėdos savivaldybės Viešųjų ryšių poskyrio vedėja Rima Beinoravičienė prisiminė, jog prieš kelerius metus Nacionalinis diktantas buvo didžiulė šventė.

„Anksčiau žmonės susirinkdavo gausiau, būdavo net keli šimtai, o po diktanto iškart nesiskirstydavo, pasišnekučiuodavo. Galbūt daugelį dabar trikdo tai, kad parašius diktantą reikia grįžti prie darbų“, – svarstė R.Beinoravičienė.

Nacionalinio diktanto organizatoriai sugalvojo būdą, kaip pritraukti ir dirbančiuosius.

Šiais metais pristatoma naujovė – kviečiami dalyvauti įmonių atstovai. Pastarieji varžysis atskiroje kategorijoje „Lietuvos įmonės – už pagarbą lietuvių kalbai“.

Uostamiesčio įmonių atstovai gali rinktis rašyti diktantą savo bendrovės patalpose arba savivaldybėje. Diktantas bus transliuojamas ir per Lietuvos nacionalinį radiją, ir internetu.

Diktantą galima rašyti ir namuose, tačiau tokie dalyviai negali dalyvauti konkurse, kuriame renkamas raštingiausias lietuvis.

Pernai Klaipėdos savivaldybėje susirinko keliasdešimt žmonių, norinčių pasitikrinti savo lietuvių kalbos žinias.

Lietuvoje ir užsienyje praėjusiais metais Nacionalinį diktantą rašė daugiau nei 3 tūkst. žmonių.

„Tai, kad vienu metu keli tūkstančiai žmonių dalį savo šeštadienio skiria lietuvių kalbos puoselėjimui – puikus įrodymas, kad mums rūpi gimtoji kalba, kad mums ne tas pats, kaip kalbėsime ir rašysime po 20 metų“, – pastebėjo Nacionalinio diktanto organizatorė Vytautė Šmaižytė.

Nors pernai tarp Nacionalinio diktanto konkurso nugalėtojų klaipėdiečių nebuvo, į konkurso finalą pateko trys uostamiesčio gyventojai.

R.Beinoravičienė patikino, kad šiemet savivaldybėje visiems, kurie nori rašyti Nacionalinį diktantą, vietos tikrai užteks.

„Mūsų salėje telpa 30–40 žmonių, jeigu bus daugiau – tikrai surasime kitas patalpas. Laukiame visų“, – kvietė R.Beinoravičienė.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų