„SG klinika“: naujos patalpos ir dar daugiau sveikatos priežiūros alternatyvų

  • Teksto dydis:

Penktadienį įvyko „SG klinika“ filialo atidarymas naujose patalpose Klaipėdoje, S. Daukanto g. 22. Pacientų pripažinta gydymo įstaiga įsikūrė neatpažįstamai pasikeitusiame moderniame pastate ir siūlo klaipėdiečiams daug naujovių.

Tikslas – arčiau žmogaus

„SG klinika“ nėra naujokė –  kaip privati medicinos įstaiga skaičiuoja jau keturioliktus metus. Klinikos filialai, kur teikiamos specializuotos ambulatorinės gydytojų konsultacijos, veikia  keliuose Vakarų Lietuvos miestuose. Nuo veiklos pradžios klinika nuosekliai siekia vieno tikslo – priartinti sveikatos priežiūros paslaugas arčiau žmogaus.

Klinikos vadovė, gydytoja Vanda Bučienė prisiminė, kad į uostamiestį atėjo su tuo pačiu tikslu – suteikti klaipėdiečiams dar didesnę sveikatos priežiūros paslaugų pasirinkimo galimybę.

„Norėjome padėti klaipėdiečiams kuo greičiau gauti reikiamą pagalbą ir paspartinti diagnostikos ir gydymo procesą. Šiandieninėje medicinoje laikas – vienas svarbiausių kriterijų ligos prognozei, o kai kurioms iš jų – širdies ligoms, smegenų kraujotakos ligoms – ir lemtingas kriterijus“, – pabrėžė vadovė.

Pribrendo pokyčiams

Klinika Klaipėdoje kūrėsi pamažu: prieš kelerius metus pradėjo dirbti nedidelėse nuomojamose patalpose: žvalgėsi, kūrėsi, augo. Atėjus pokyčių laikui, įstaiga ieškojo didesnių patalpų. Ir štai klinika duris atvėrė pastate su istorija – jame prieš 20 metų pradėjo veikti viena pirmųjų privačių klinikų Klaipėdoje – klinika „Medikana“. Per septynis mėnesius aukštos klasės profesionalų – architektės Dainoros Abelkienės, interjero dizainerės Gintarės Manikės ir statybos bendrovės UAB „VVARFF“ pastangomis penkių aukštų pastatas pasikeitė neatpažįstamai. Komforto pacientams ir  gydytojams galima tik pavydėti.

Atėjome dirbti klaipėdiečių sveikatos labui.

Vadovė pasidžiaugė stipria administracijos komanda: „Kasdien ateiname į kliniką kaip į vietą, kurioje galime geriausiai save išreikšti, augti patys ir auginti kitus.“

Visi klinikos darbuotojai gyvena koja kojon su globaliu pasauliu, tad  tiek administracija, tiek gydytojai ar registratorės – visi kalba keliomis užsienio kalbomis. Turistui, svečiui ar studentui iš užsienio, jūrininkui ar kitam kitataučiui neiškils kalbos barjeras.

Plečia paslaugų spektrą

Klinikoje  šiuo metu konsultuoja 35 gydytojai specialistai, dirba 15 kitų  specialistų:  kineziterapeutai, masažuotojai, administracijos bei  techniniai darbuotojai. Čia pacientai konsultuojami, atliekami visi įmanomi instrumentiniai ir laboratoriniai tyrimai, skiriamas medikamentinis gydymas.

Prireikus čia pat bus  atliekamos mažosios ambulatorinės chirurginio gydymo procedūros .

Klinikoje atliekami rentgeno ir  mamografijos (krūtų radiologijos) tyrimai. Ambulatorinės gydytojų specialistų konsultacijos be savos radiologinės įrangos yra labai komplikuotos, nes rentgenologinio tyrimo reikia chirurgams, mamologams,  traumatologams, neurologams ir kitiems gydytojams.

Klinika džiaugiasi turėdama puikų aukštos klasės amerikiečių gamintojo „HOLOGIC“ skait-meninį mamografą. Moterims bus daromi ligonių kasų apmokami diagnostiniai krūtų tyrimai susirgus arba pagal prevencinę krūtų vėžio programą. Pagal ją moterims nuo 50 iki 69 metų kas dvejus metus rekomenduojama profilaktiškai atlikti nemokamą krūtų mamografinį tyrimą.

Naujame „SG klinika“ filiale taip pat įkurtas Dermatologijos centras su moderniausia diagnostine ir gydymo įranga, jame dirbs puiki profesionalų komanda. Klinikos turima dermatologinė diagnostinė įranga nenusileidžia didžiosioms ligoninėms, o neretai jas lenkia.

Klinika yra sudariusi sutartį su ligonių kasomis, tad dalis konsultacijų apmokamos iš Privalomojo sveikatos draudimo fondo. Tikimasi, kad kitais metais kompensuojamųjų paslaugų bus daugiau.

Daugiau informacijos: https://sgklinika.lt



NAUJAUSI KOMENTARAI

Almantė

Almantė portretas
miestą tai tikrai papuošė naujas gražus pastatas, tikėkimės kad medicinos paslaugos savo kainomis bus prieinamos eiliniams klaipėdiečiams...

Ita

Ita portretas
Gaila kad pastate neliko vietos hemopatinei vaistinei ......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių