Siekti Neringos mero posto susibūrė trys partijos

Buvęs Klaipėdos apskrities viršininkas Arūnas Burkšas buria komandą dalyvauti savivaldos rinkimuose ir siekti Neringos mero posto.

Tautos prisikėlimo partijos (TPP) Neringos skyrius, kuriam vadovauja A.Burkšas, pasirašė koalicijos sutartį su dar dviem partijomis, su kuriomis sykiu dalyvaus kitų metų vasarį vyksiančiuose savivaldos rinkimuose.

TPP partneriais pasirinko liberalcentristus ir Liberalų sąjūdžio partiją. Koalicijai vadovauja A.Burkšas, kuris ir bus rinkimų sąrašo lyderis.

„Niekada neslėpiau, jog vienas mano siekių tapti Neringos meru. Manau, kad kiekvienos partijos, kuri eina į rinkimus, siekiamybė yra maksimali – laimėti kuo daugiau vietų savivaldybės taryboje. Mūsų tikslas taip pat yra nugalėti rinkimuose arba iškovoti kuo daugiau mandatų, kad galėtume formuoti valdančiąją koaliciją“, - teigė politikas.

Neringos savivaldybės taryboje yra 21 vieta, todėl koalicijai laimėjus 11 mandatų net nereikėtų ieškoti partnerių.

A.Burkšas jau du kartus yra buvęs Neringos vicemeras. Paklaustas, kodėl iki šiol nepavyko užimti svarbiausio posto, politikas nurodė kelias priežastis.

„Neringoje visada aiškus lyderis buvo Stasys Mikelis, jis pasikvietė mane į savo komandą, o aš niekada niekam nelipu per galvą. Be to, dar buvau jaunas. Antrą kartą buvau pasiūlęs tapti meru, bet mūsų partija buvo iškovojusi mažiau mandatų, tad negalėjome užimti šio posto. Dabar atėjo toks momentas, kai manau, jog galiu būti naudingas“, - aiškino A.Burkšas.


Šiame straipsnyje: Arūnas Burkšas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių