Šilutės r. alkoholikas apiplėšė namuose esančią senolę

Nuo alkoholizmo besigydantis girtas vyras apiplėšė 76 metų senolę, į jos namus įlindęs pro pravirą langą.

36 metų Arūnas Pocius gydėsi Šilutės rajono Vyžių reabilitacijos centre, kur teikiama pagalba iš alkoholizmo liūno norintiems išsivaduoti asmenims.

Tačiau vyriškiui gydymas nebuvo efektyvus. Naktį iš pirmadienio į antradienį jis prisigėrė. Pritrūkęs pinigų alkoholiui, jų nusprendė pasiskolinti iš močiutės, kurią, kaip pats teigė, pažinojo iš matymo.

Apie 1 val. jis atėjo prie senolės Vyžių kaime esančio namo, baladojosi į duris, tačiau jų niekas neatidarė. Vyras pastebėjo pravirą pirmo aukšto langą ir pro jį pateko į namo vidų. Prižadintos močiutės girtuoklis paprašė paskolinti 200 litų, tačiau moteris atsisakė suteikti tokią paramą. Tuomet vyras jai užspaudė burną, kelis kartus trenkė į kaklą ir galvą. Išgąsdinta moteris nekviestam svečiui atidavė 80 litų. Jam išėjus, ji kreipėsi į policiją.

Pareigūnai netrukus sulaikė A.Pocių. Jam nustatytas sunkus girtumo laipsnis – vyras į alkoholio matuoklį įpūtė 2,96 promilės.

Jis uždarytas į areštinę, šiomis dienomis bus sprendžiamas klausimas dėl griežtesnės kardomosios priemonės – suėmimo. Pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl plėšimo. A.Pocius savo kaltę pripažįsta. Už tokį nusikaltimą gresia laisvės atėmimas iki 7 metų.

Vyras anksčiau buvo teistas.


Šiame straipsnyje: plėšimasAlkoholizmassmurtas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių