Sinoptikai turi gerų žinių pajūrio gyventojams

Panašu, kad artimiausiu metu pajūrį pasieks puikūs pavasariški orai. Specialistai tikina, kad jau nuo pirmadienio laukia akivaizdžios permainos. Prognozuojama, kad oro temperatūra dienomis viršys 20 laipsnių, tačiau šilumą kiek slopins stiprokas vėjas.

„Tas visas atkentėtas orų negandas atpirks šiluma. Ciklonai traukiasi į šiaurę, Lietuva kitą savaitę atsidurs tarp dviejų galingų atmosferos procesų. Tik šilumą gal kiek slopins gaivokas vėjas, todėl jutiminė oro temperatūra bus žemesnė“, – teigė Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Prognozių ir perspėjimų skyriaus vyresnioji specialistė Elvyra Latvėnaitė.

Šeštadienį dieną dar nebus labai šilta, temperatūra sieks 8–10 laipsnių, gali trumpai palyti, vakarų vėjas pūs 6–11 m/s greičiu. Naktį užmiestyje gali būti ir šalnų.

Sekmadienį lietaus jau nelaukiama, vėjas naktį – pietvakarių ir pietų (5–8 m/s), dieną pasisuks iš pietų ir pietryčių (8–13 m/s). Naktį oro temperatūra sieks 3–5, dieną – 11–13 laipsnių šilumos.

Pirmadienis bus be lietaus, pietryčių vėjas pūs 6–11 m/s, dieną – 8–13 m/s greičiu, temperatūra naktį – 8–10 laipsnių šilumos, o dieną oras sušils iki 19–21 laipsnio.

Antradienį lietus irgi neprognozuojamas, pūs pietryčių vėjas, naktį – 7–12 m/s, dieną – 9–14 m/s greičiu. Temperatūra naktį – 11–13, dieną – 20–22 laipsniai aukščiau nulio.

Trečiadienį taip pat bus be lietaus, naktį oro temperatūra sieks 11–12, dieną – 20–22 laipsnius šilumos.

Ketvirtadienį – irgi be lietaus, tačiau debesuota, vėjas – pietryčių ir rytų, naktį oro temperatūra sušils iki 12–14, dieną – iki 19–21 laipsnio.

Penktadienį laukiama didesnių oro permainų. Klaipėdą turėtų pasiekti ciklonas. Vėjas naktį bus nepastovios krypties, dieną – vakarų ir pietvakarių, laukiama lietaus. Po lietaus pajūryje gali susiformuoti rūkas. Oras naktį sušils iki 9–11, dieną – iki 12–14 laipsnių. Dėl virš jūros susidariusio rūko bus žvarboka.

Kitas savaitgalis bus vėsesnis nei visa savaitė. Temperatūra naktį – 7–9 laipsniai, dieną – tik 10–12, prognozuojamas nedidelis lietus.

Sekmadienį lietaus tikimybė jau bus maža. Virš jūros prognozuojamas rūkas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Da

Da  portretas
lieka tas nesąmones vis pasakom kurti, jau nuo pirmadienio o bus šiluma lietu išstums , pavasaris toli nuo mūsų, , bet lietus ir žiemos ciklonas vis dar savo daro, žiema iš mūsų nesitraukia o vis kankina kaip lietuvos padengei gero nieko nelauk ,imant su tom komandos mergom kur nedirba nei viena savo darbo bet visos sulindes prie coronos pasus rašo,
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių