Pereiti į pagrindinį turinį

Situacija dėl užkrato uostamiestyje vėl kaista: daugėja sunkios būklės pacientų

2021-08-10 15:00

Per pastarąją savaitę Klaipėdos universitetinėje ligoninėje vėl išaugo gydomų COVID-19 pacientų skaičius ir jis jau artėja prie 100, penktadalis ligonių – Reanimacijos skyriuje. Didžioji sergančiųjų dalis nevakcinuoti.

Augimas: vien sekmadienį dėl COVID-19 užkrato į Klaipėdos universitetinę ligoninę paguldyta 14 sunkios būklės pacientų.
Augimas: vien sekmadienį dėl COVID-19 užkrato į Klaipėdos universitetinę ligoninę paguldyta 14 sunkios būklės pacientų. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Praėjusį pirmadienį Klaipėdos universitetinėje ligoninėje (KUL) buvo gydomas 81 sergantis COVID-19 pacientas, o jau vakar jų skaičius artėjo prie šimto.

Nors per praeitą savaitę, pastebimai pagerėjus sveikatos būklei arba pasveikus, iš ligoninės išvyko 43 pacientai, tačiau vien sekmadienio parą dėl sunkios būklės į ligoninę paguldyta naujų 14 sergančiųjų koronavirusu.

„Situacija įtempta, pamažu artėjame prie šimto pacientų. Reanimacijos skyriuje guli 18. Jų daugėja kasdien, visi jie sunkūs ligoniai, tik tas sunkumo laipsnis skirtingas. Užsieniečių tarp jų neturime, tačiau žmonės pas mus guldomi iš viso regiono. Nuo praėjusio ketvirtadienio dalis COVID-19 pacientų pradėta guldyti ir į Respublikinę Klaipėdos ligoninę“, – kalbėjo KUL vadovas profesorius Vinsas Janušonis.

Šiuo metu KUL iš viso gydomas 91 sergantis COVID-19 pacientas.

73 gydomi Infekciniame skyriuje, 45-iems jų skiriama deguonies terapija, dviem pacientams taikoma „High flow“ deguonies terapija.

Visų pacientų sveikatos būklė patenkinama.

„Tarp sergančiųjų dominuoja delta atmaina, tik du buvo britiškosios atmainos atvejai. Taigi delta skraido visur. Kada turėtų stabilizuotis? Manyčiau, pradžioje dar turi pasiekti piką. Viskas priklauso nuo skiepijimo. Kaip matome, šiek tiek suaktyvėjo vakcinacija. Jeigu žmonės skiepysis, to didelio piko nebus“, – teigė V.Janušonis.

Tarp ligoninėje gydomų pacientų 10 yra pasiskiepijusių, tačiau dalis – tik viena skiepo doze, kitiems po skiepų dar praėjo labai mažai laiko ir, manoma, dar nesusiformavo antikūnai, vienas nuo koronaviruso paskiepytas pacientas yra sergantis ŽIV, tai jam antikūnai visai nesusiformavo.

„Gera žinia ta, kad pasiskiepijusieji neguli Reanimacijos skyriuje ir jie nuo COVID-19 nemiršta“, – pabrėžė V.Janušonis.

Ligoninėje nustatyta tvarka reguliariai profilaktiškai tiriami ligoninės darbuotojai.

Praeitą savaitę profilaktiškai ištirta 611 darbuotojų dėl COVID-19, nustatyti trys teigiami atvejai.

Dvi slaugytojos dėl infekuotumo laikinai nedirba.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų