Šiukšlės sklando lyg snaigės: pieva nuorūkoms – ne vieta, bet tai supranta ne visi

Ties daugiabučių langais lyg snaigės sklando šiukšlės. Tokį vaizdelį nuolat priversti stebėti kai kurie klaipėdiečiai. Netvarkingi kaimynai mėto maisto produktų likučius, popiergalius, nuorūkas. Vieni gyventojai patys tvarko šiukšlintojų paliktą netvarką, kiti teisybės ieško kreipdamiesi į valdininkus.

Socialiniame tinkle "Facebook" gyventojai skundžiasi, kad šiukšlės metamos tiesiai ant praeivių galvų.

"Minijos g. 147 namas tiesiog ant galvų meta šiukšles", – rašė klaipėdietė.

Kita moteris skundėsi, kad panaši situacija ir  Mokyklos g. 23 name, tik ten esą apstu ne vien šiukšlių, po langais zuja ir paukščiai, tarp išmėtytų atliekų ieškantys maisto likučių.

Nepasitenkinimas kilo ir dėl gyventojų abejingumo, kurie matydami problemą nieko nedaro.

"Dabar visi fotografuoja ir kelia nuotraukas, užuot pakėlę ir nunešę šiukšlę", – išsakė nuomonę klaipėdietė.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Viešosios tvarkos skyriaus Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjo Lino Lapinsko, skundų dėl mėtomų atliekų išties sulaukiama. Nors ir ne tiek daug.

"Per 2021-uosius prisimenu du–tris skundus dėl mėtomų pro langus šiukšlių. Yra buvę skundų dėl mėtomų cigarečių. Žmonės skundėsi, kad mėtomos ir maisto atliekos žuvėdroms. Šiais metais skundų kol kas nebuvo", – teigė L.Lapinskas.

Pernai sausio 1-ąją įsigaliojęs Tabako, tabako gaminių ir su jais susijusių gaminių kontrolės įstatymo 19 straipsnio pakeitimas nurodė, kad rūkyti daugiabučiuose gyvenamuosiuose namuose, balkonuose, terasose ir kitose vietose draudžiama.

Šio draudimo iki šiol nesilaiko šimtai klaipėdiečių. Jie vienu metu nusižengia keliems įstatymams, kadangi ne tik rūko draudžiamoje vietoje, bet ir teršia aplinką.

Pagal Administracinių nusižengimų kodekso 492 straipsnį, nesilaikantiems draudimo rūkyti asmenims skiriamas įspėjimas arba bauda nuo 20 iki 90 eurų.

Pagal to paties kodekso 366 straipsnį, savivaldybių tarybų patvirtintų tvarkymo ir švaros taisyklių pažeidimas užtraukia įspėjimą arba baudą nuo 20 iki 140 eurų, o pakartotinis pažeidimas – nuo 140 iki 600 eurų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Varnų" mis"

Varnų" mis" portretas
Mūsų miela kaimynė labiaisiai mėgsta varnas ir balandžius, gelbsti juo pasemusiu maistu, nesuvalgytomis koįšėmis... Visas šias atliekas skraidina iš trečio aukšto balkono.

"užuot pakėlę ir nunešę šiukšlę"

"užuot pakėlę ir nunešę šiukšlę" portretas
Mūsų name kažkokie niekaip nepagaunami nevalos mėto ne tik popiergalius ar nuorūkas, bet ir tuščius butelius nuo degtinės. Surinktume ir nuneštume prie durų tiems šiukšlintojams, ale pagauk, kad mandras. Sako, stebėkit, kokie dar stebėjimai ištisą parą tokiu oru, o ir kameros nėra kur pastatyti, kad aiškiai matytųsi potencialių šiukšlintojų langai. Ką pasiūlytumėte daryti?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių