Skandalo atgarsiai: „Grigeo“ viešins informaciją apie nuotekų, oro ir vandens būklę

  • Teksto dydis:

Kartono ir popieriaus gamybos bendrovė „Grigeo“ pranešė ketinanti diegti viešas stebėsenos platformas, kuriose bus galima sekti informaciją apie paimamo technologinio vandens, išleidžiamų nuotekų bei oro tyrimų rezultatus.

Tai bendrovė planuoja įgyvendinti per pirmąjį šių metų pusmetį.

„Maksimalus dėmesys aplinkosaugai yra viena svarbiausių mūsų užduočių. Norime išsklaidyti visas viešojoje erdvėje tvyrančias abejones dėl bendrovės „Grigeo“ veiklos skaidrumo ir poveikio aplinkai. Naujieji ekologijos srities patobulinimai suteiks galimybę gyventojams stebėti aktualią informaciją ir įsitikinti įmonės veiklos tvarumu“, – pranešime spaudai teigia bendrovės „Grigeo“ generalinis direktorius Tomas Jozonis.

Maksimalus dėmesys aplinkosaugai yra viena svarbiausių mūsų užduočių.

Bendrovė planuoja automatizuoti iki šiol naudotą vandens monitoringo sistemą.

Pasak T. Jozonio, tai leis efektyviau sisteminti gaunamus duomenis apie gamykloje sunaudojamo ir išleidžiamo vandens kiekius, technologinio vandens poreikį. Ši informacija bus pateikiama viešoje stebėsenos platformoje.

Taip pat planuojama nuolat skelbti bendrovės „Grigeo“ technologinio vandens ir nuotekų tyrimų rezultatus.

„Stebėsenos platformose gyventojai matys ir periodiškai atnaujinamus oro tyrimų duomenis, parodančius katilinių išmetamo anglies dvideginio kiekį. Viešai prieinami bus ir greito reagavimo į avarijas ir nestandartines situacijas veiksmų planai“, – teigiama bendrovės pranešime.

Sausio pradžioje teisėsauga paskelbė atliekanti ikiteisminį tyrimą dėl bendrovės „Grigeo“ antrinės bendrovės „Grigeo Klaipėda“ vykdytos taršos. Įtariama, kad įmonė sistemingai leido nevalytas atliekas į Kuršių marias.

Įtarimai šiame tyrime pateikti „Grigeo Klaipėdai“ kaip juridiniam asmeniui ir trims jos darbuotojams.

Įmonių grupės „Grigeo“ vadovas ir didžiausias akcininkas Gintautas Pangonis anksčiau teigė, kad nevalytos nuotekos leistos per avarinį vamzdį. Jis tvirtino neturintis duomenų, kaip dažnai tai buvo daroma.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tata

Tata portretas
Kiekviena diena rašo,nervina ,.tikrai uzplomboti ir Klaipėdoje tos "valymo įrenginiųs"Tegul žino,ka prisidare,Berzonska už grotų,kodėl dar laisvęje?,Būtų- 3, visureigių --3, grožio salonų -3,nu garbę žodis,kas čia darosi?Krachmalo karalius mirė,tegiyvoja kitas?

sujaudino

sujaudino portretas
vilkai, kurie saugo avis

Tai dabar jie

Tai dabar jie portretas
kaip mūsų seimeriai. Anie ką nori pažadės ka tik balsa atiduotum o paskui koja paspiria. O šiti pažadės-padarys viska ir dar daugiau ka tik viska pamirštume ir atstotume.O paskui irgi koja paspirs..
VISI KOMENTARAI 18

Galerijos

Daugiau straipsnių