Skulptūrų parke nustebino nenušienauta žolė

Jauna mama su mažu vaiku, apsilankiusi Skulptūrų parke, nustebo, kad tokia išpuoselėta erdvė nenušienauta.

„Vaikutis gulėjo ligoninėje. Kiekvieną vakarą išeidavome pasivaikščioti. Pats parkas išpuoselėtas, bet jau žolė – nepjauta, iki kelių. Nepuošia miesto tai“, – pastebėjo mama.

Parko pievelėse ir takeliuose moteris sutiko ne vieną mamą su mažu vaiku.

„Maniškis vos tik ropoja. Bet bijau leisti į tokią žolę, nes joje gali būti erkių. Miesto centras. Pilna vaikų, o tokią vietą pamiršti nušienauti“, – stebėjosi mama.

Klaipėdos savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vedėja Inga Kubilienė patikino, kad Skulptūrų parkas nuo pirmadienio jau yra šienaujamas.

„Tai – antras parko šienavimas šį sezoną, pakelės prie Liepų gatvės, kur žolė augo dar sparčiau, buvo šienaujamos ir daugiau kartų“, – paaiškino I. Kubilienė.

Klaipėdos savivaldybės Miesto priežiūros skyrius su rangovais susitinka kiekvieną pirmadienį ir susidėlioja einamuosius darbus, numatomi etapai.

„Gauname ir daugiau pranešimų dėl nešienaujamų plotų, dažnu atveju tai būna daugiabučių administratorių prižiūrimos teritorijos, kuriomis ir turi rūpintis administratoriai. Jei gaunamas pranešimas dėl miesto prižiūrimos viešosios erdvės, nedelsiant perduodama rangovui, kad teritorija būtų nušienauta. Pastebime, kad šiais metais žolė itin gaji – ankstyva šiluma ir lietus sudarė labai geras sąlygas žolei vešėti, pastebimas geresnis augimas nei praėjusiais metais“, – situaciją komentavo I. Kubilienė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Tsi gal kokes avis paleiskit ir problemos nebus ekologiškas pjiovimas

Na ir ?

Na ir ?  portretas
Tai dabar pagal kiekvieno pageidavimą, tą dieną , reikia pjauti žolę ? Priaugo- nupjovė. Ir baik inkšti dėl " nevalomų " gatvių ar šaligatvių . Gyvenu Klaipėdoje vaikštau/važiuoju ir žiemą ir vasarą . Visur praėjau . O tu žiemą su basutėmis ar kedukais vaikštai? :)

?

? portretas
Gal iki žiemos vadovaus kitas miesto tvarkymo skyriaus vedėjas ir problemų sumažės
VISI KOMENTARAI 21

Galerijos

Daugiau straipsnių