Slapta pareigūnų kamera – it ginklas

Staigus automobilio manevras be posūkio signalo į kitą eismo juostą, prie vairuotojo ausies – mobilusis telefonas, mėginimai apsisukti pėsčiųjų perėjoje ir važiavimas degant raudonam šviesoforo signalui. Tokius vaizdus trečiadienio rytą uostamiesčio gatvėse slapta fiksavo policijos pareigūnų kamera.

Staigus automobilio manevras be posūkio signalo į kitą eismo juostą, prie vairuotojo ausies – mobilusis telefonas, mėginimai apsisukti pėsčiųjų perėjoje ir važiavimas degant raudonam šviesoforo signalui. Tokius vaizdus trečiadienio rytą uostamiesčio gatvėse slapta fiksavo policijos pareigūnų kamera.

Tiltu važiavo 400 pažeidėjų

Klaipėdiečiai mėgsta vairuoti bet kaip. Tuo įsitikino dienraščio "Klaipėda" žurnalistai kartu su Klaipėdos Kelių policijos biuro pareigūnais kelias valandas pavažinėję po uostamiestį.

Jokiais skiriamaisiais ženklais nepažymėtu automobiliu trečiadienį patruliavusiems pareigūnams teko kas 10–15 minučių fiksuoti pažeidimą.

"Turbūt visi mano, kad niekas nepamatys. Per tris mėnesius, kai yra uždarytas Pilies tiltas, spėjome užfiksuoti per 400 pažeidimų ant Biržos tilto. Tai byloja, kad visi važiuoja tikėdamiesi, kad jų niekas nestebi. Tačiau jie labai klysta", – klaipėdiečių vairavimo ypatumus apibūdino Klaipėdos kelių policijos biuro Kelių patrulių kuopos vadas Darijus Malonė.

Telefonas – lyg manija

Specialiu automobiliu Kelių patrulių kuopos vyriausiasis patrulis Ramūnas Kruopys ir patrulis Darius Kasputis patruliuoti išsuka kone kiekvieną dieną.

Vaizdo fiksavimo kamera ir kitomis techninėmis priemonėmis aprūpintas automobilis, pasak pareigūnų, kai kuriems vairuotojams jau gerai žinomas.

"Gandas, kad mieste pasirodo nepažymėtas policijos automobilis, greitai sklinda", – šypsojosi prie tarnybinės mašinos vairo sėsdamas R.Kruopys.

Vos pasukus iš Kelių policijos biuro kiemo pietinės miesto dalies link, pareigūnų akys Smiltelės gatvėje nukrypsta į "Citroen Xsara" automobilį, kurio vairuotojas, važiuodamas antrąja eismo juosta, ramiausiai mobiliuoju telefonu rašo trumpąją žinutę. Vyras beveik nepakeldamas galvos įnirtingai maigė telefoną tiek, kad apie 100 metrų net nematė, kad greta jo važiuoja policijos ekipažas.

Artūras dviejų mobiliųjų telefonų iš rankų nepaleido net ir pakviestas į policijos automobilį. Kadangi vairuotojas už tokį Kelių eismo taisyklių pažeidimą įkliuvo pirmą kartą, jam skirta pusė numatytos minimalios baudos – 50 litų.
Už kalbėjimą telefonu prie vairo numatyta bauda nuo 100 iki 300 litų.

Supainiojo metus

Po pažeidimo įforminimo patruliams neteko nuriedėti itin toli, jau Smiltelės gatvės ir Šilutės plento sankryžoje jie pastebėjo priešais važiuojantį automobilį, kurio techninės apžiūros terminas – pasibaigęs.

"Opel Combo" vairuotojas Laisvūnas teisinosi, kad pamiršo apie automobilio techninę apžiūrą, nes statosi namą.

"Galva užimta, kažkaip man atrodė, kad techninę apžiūrą teks atlikti tik kitais metais. Tačiau nepykstu. Nedovanotina. Juk pats dirbu autoservise", – atsiprašinėjo vyras.

Vairuotojui skirta pusė minimalios numatytos baudos – 50 litų, nes anksčiau nebuvo baustas. Už tokį nusižengimą numatoma nuo 100 iki 150 litų bauda.



NAUJAUSI KOMENTARAI

labai gerai

labai gerai portretas
PAGYROS ŽODŽIAI POLICIJOS PAREIGŪNAMS.....SĖMĖS...

drausminga vairuotoja

drausminga vairuotoja portretas
pabudekit Baltijos žiede... ten išvažiavimas iš trečios juostos jau tapo norma...tik spėk saugokis

KLP

KLP portretas
Sveikatos ir sekmes tarnyboje.
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių