Slengių prijungimo klausimą aptarė su Klaipėdos meru

Net ir nepritarus Klaipėdos rajono tarybai, kai kurie slengiškiai nenuleidžia rankų ir toliau siekia, kad Slengių gyvenvietė taptų uostamiesčio dalimi. Norintys pareikšti savo nuomonę gyventojai šį sekmadienį kviečiami dalyvauti apklausoje.

Žemės mokestis nedidės?

Vieša paslaptis, kad dauguma Slengių naujakurių dirba, o jų atžalos mokosi Klaipėdoje. Be to, dalis slengiškių savo gyvenamąją vietą yra deklaravę mieste tam, kad nekiltų bėdų registruojant vaikus į darželius ir mokyklas.

Nors Klaipėdos rajono savivaldybės taryba nepritarė siūlymui keisti rajono ribų, prijungiant Slengius prie Klaipėdos miesto, gyventojai laikosi savo. Apsispręsti dar turės ir Klaipėdos miesto taryba.

Pirmadienį slengiškių iniciatyvinės grupės atstovai susitiko su Klaipėdos miesto vadovais aptarti labiausiai jiems rūpimų klausimų.

Kaip teigė vienas šios grupės narių Rimantas Tamušauskas, kone didžiausią nerimą kelia netylančios kalbos apie po prijungimo padidėsiantį žemės mokestį.

"Pagrindinis ir absoliutus argumentas Slengių prijungimo prie Klaipėdos priešininkams yra žemės mokestis. Tai skaudžiausia tema, todėl norime būti tikri", – atkreipė dėmesį R.Tamušauskas.

Klaipėdos meras Vytautas Grubliauskas konkrečiais pažadais žarstytis neskubėjo, tačiau tikino dėsiąs visas pastangas, kad gyvenamosios paskirties žemės mokesčiai slengiškiams nesikeistų arba skirtumas būtų kiek įmanoma sumažintas.

"Taryba turėtų pritarti"

Svarbiausia, kad klaipėdiečiams mokesčiai nebūtų didesni nei rajono gyventojams.

"Pastarąjį kartą svarstant žemės mokesčių klausimą, akcentavome, kad Klaipėdoje juos reikėtų suvienodinti su rajono mokesčiais, kad mūsų žmonėms nebūtų vilionės keltis į rajoną. Šis uždavinys buvo duotas savivaldybės administracijai. Svarbiausia, kad klaipėdiečiams mokesčiai nebūtų didesni nei rajono gyventojams", – kalbėjo Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

V.Grubliauskas juokavo, kad dėl mokesčių jau kalbama ne apie Slengių prijungimą prie Klaipėdos, o atvirkščiai – Klaipėdos prisijungimą prie Slengių.

Klaipėdos administracija rengia projektą, kuriuo miesto tarybai bus siūloma pritarti Slengių gyvenvietės prijungimui prie Klaipėdos. Jau dabar neabejojama, kad taryba priims palankų sprendimą.

"Sunkiai įsivaizduoju tarybos narį, kuris balsuotų prieš tokios iniciatyvos įteisinimą", – tvirtino meras.

Spręs seimūnai

Slengiškius gąsdina ir tai, kad po prijungimo esą padidės rinkliava už atliekų surinkimą ar pabrangs vanduo. Klaipėdos miesto valdžia šias kalbas paneigė, esą vandens kaina nesikeis, o šiukšlės už tokį pat mokestį bus išvežamos net dažniau.

Maža to, pagerės susisiekimo infrastruktūra, į Slengių gyvenvietę dažniau kursuos miesto autobusai.

Klaipėda – ne Amerika, bet priims visus, norinčius tapti neatsiejama jos dalimi.

"Klaipėda – ne Amerika, bet priims visus, norinčius tapti neatsiejama jos dalimi", – apibendrino V.Grubliauskas.

Iniciatyvą prijungti Slengius prie Klaipėdos miesto išreiškė patys slengiškiai. Rugsėjį daugiau nei pusantro šimto gyventojų balsavo už tai, kad būtų pradėtas gyvenvietės prijungimo prie Klaipėdos miesto procesas.

Lapkričio 11 d. nuo 8 iki 22 val. Klaipėdos rajono savivaldybės Sendvario seniūnijos patalpose, Slengių kaime, vyks vietos gyventojų apklausa. Išreikšti savo nuomonę kviečiami visi Slengiuose registruoti žmonės.

Galutinį sprendimą dėl Slengių priklausomybės Klaipėdos rajonui ar miestui, Vyriausybei parengus įstatymo pakeitimus, turėtų priimti Seimas.

Šiuo metu Slengiai yra Klaipėdos rajono savivaldybės Sendvario seniūnijos kaimas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

klp

klp portretas
raso apie slengius o foto trinyciu...

Nesutinkame.

Nesutinkame. portretas
Kur buvote slengiškiai, kai kelius reikėjo asfaltuoti. Už savo pinigus išsiasfaltavome (tūkstančius kainavo) dabar še tau, savivaldybe, imkite mus sutvarkytus. Jokių rūpesčių. Savivaldybė su miesto infrastruktūra nevisai susitvarko, kad kažkokius Slengius tvarkys. Pasvajokite. Mielieji, kai statėtės namus Slengiuose, turėjote pagalvoti apie savo vaikus, kad juos reiks vežioti, kad bus problemos. Kodėl savo problemas norite išspręsti kitų gyventojų sąskaita?

Anonimas

Anonimas portretas
Jokiu būdu negalima jungtis. Jums, Slengiškiai, ką mokesčių daugiau norisi mokėti? Grubliauskas žada, kitas žada, kad mokesčiai nesikeis. Niekur nėra, kad gyvendamas mieste mokėtumi rajoninius mokesčiu.NETIESA , jei būsite klaipėdiečiai mokėsite ne tik žemės mokestį, bet ir nekilnojamo turto mokestį kaip gyvenantys Klaipėdos centre. Esame nutolę nuo savivaldybės 6 km. Apibrėš skriestuvu diametrą, nustatys, kad gyvenate centre ir mokėsite kaip dideli - šimtais. Vaikai auga ir užauga, išvažiuoja mokytis kitur, o mokesčiai liks visam gyvenimui, mokėkit tėveliai.
VISI KOMENTARAI 20

Galerijos

  • Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena
    Prieš Velykas – Kryžiaus kelio eisena

    Šiandien, Didįjį penktadienį, uostamiesčio gatvėmis klaipėdiečiai neš maždaug šešių metrų kryžių. Šis Kristaus kančios apmąstymams skirtas Kryžiaus kelias tikintiesiems yra vienas svarbiausių įvykių prie&sca...

    1
  • Klaipėda puošiasi šventėms
    Klaipėda puošiasi šventėms

    Uostamiestis pamažu ruošiasi Velykoms. Kai kur prie daugiabučių namų matyti kiaušiniais papuoštos medžių šakos, prie Kultūros centro Žvejų rūmų – velykinė instaliacija, o parduotuvių vitrinose irgi yra velykinių ...

  • „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas
    „Palangos dienos“ kviečia paminėti dvi kurortui svarbias datas

    Penktadienį Palangoje prasideda savaitę truksiančios kurorto dienos, kurios įprasmins Palangos krašto prijungimą prie Lietuvos prieš daugiau kaip šimtmetį bei paminės kurorto gimtadienį. ...

  • Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą
    Kretingos taryba – prieš „European Energy“ žaliojo kuro gamyklos statybą

    Kretingos valdžia nepritarė Danijos atsinaujinančios energetikos kompanijos „European Energy“ planams rajone statyti žaliojo kuro gamyklą. ...

    8
  • Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!
    Naudojimui nebetinkamas padangas galite atiduoti nemokamai!

    1. Jei perkate naujas padangas parduotuvėje ir servise, ten galite nemokamai atiduoti ir senąsias. Tik turi atitikti perkamų–paliekamų padangų kiekis ir tipas: jei perkate lengvojo automobilio padangas, traktoriaus ar sunkvežimio padangų palikti n...

    5
  • „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje
    „Smiltynės perkėla“ – svarbių pokyčių kelyje

    Milijonai keleivių, šimtai tūkstančių transporto priemonių. Praėję metai bendrovei „Smiltynės perkėla“ buvo darbingi ne vien perkėlimų skaičiumi. Ilgametes marių laivybos tradicijas puoselėjanti įmonė įgyvendina ambicingus p...

    5
  • Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais
    Kelionė iš Klaipėdos į Rygą – tik su persėdimais

    Pernai pradėjęs kursuoti traukinys Vilnius–Ryga stojo Šiauliuose, o jau nuo balandžio sustos dar dviejuose Lietuvos miestuose. Uostamiesčio gyventojams iš Klaipėdos tiesiogiai pasiekti Latvijos sostinę traukiniu dar nepavyks, bet, pas...

    12
  • Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras
    Vietoj griuvenos Liepojos gatvėje – prekybos centras

    Liepojos gatvės pradžioje pokyčiai stebina ir tempu, ir mastais – metų pradžioje pagaliau nugriautas apleistas baltų plytų statinys ir greta jo veikusi parduotuvė. Dabar milžiniškoje statybų aikštelėje verda darbas. ...

    13
  • Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“
    Ant Dangės upės kranto – benamių „sanatorija“

    Prie Dangės upės klaipėdiečiai aptiko nelegaliai suręstą namelį. Jie įtaria, kad buveinę sumeistravo benamiai. Artėjant sutemoms čia susirenka lėbautojų būrys, kuris neduoda ramybės kitapus upės gyvenantiems žmonėms. ...

    2
  • Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras
    Klaipėdoje – pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos centras

    Klaipėdoje duris atvėrė jau ketvirtasis Lietuvoje JAV pasaulinės automobilių aukcionų kompanijos IAA aukcionų centras, kuriame automobilių prekybos verslu užsiimančios įmonės ir privatūs pirkėjai nuo šiol gaus užtikrintą paslaugą, impor...

    9
Daugiau straipsnių