Smegduobės gatvėse ir ant šaligatvių – klaipėdiečių rūpestis

Duobių ir smegduobių nuotraukomis besidalijantys klaipėdiečiai socialiniuose tinkluose piktinasi nepatogumais, pliekia atgrubnagius darbininkus, bet pranešti apie tai atsakingiems darbuotojams ir taip užkirsti kelią nelaimei neskuba.

Klaipėdietis Stasys nepatingėjo nufotografuoti Agluonos gatvėje, priešais Gandrališkes šaligatvyje atsivėrusioje duobėje prasmegusias trinkeles. Vyras baiminasi, kad dviratininkas ar pėsčiasis gali susižaloti.

Ar ponas Stasys pranešė apie šią bėdą savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus darbuotojams, nežinia.

Nežinia, ar atsakingoms tarnyboms kada buvo pranešta apie įgriuvusį šaligatvį prie prekybos centro "Žardė". Arčiau greito maisto užkandinės jau esą ne vienerius metus šaligatvio plytelės sukritusios į smegduobę. Kad praeiviai nesusižalotų, kažkas į duobę įkišo raudonai ir baltai dažytą kuoliuką. Tuo rūpestis pėsčiųjų saugumu ir apsiribojo.

Panašių laiškų su duobių aprašymais ir nuotraukomis gauna ne tik žurnalistai.

Savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausioji specialistė Nijolė Vedeikienė ne pirmą kartą ragino klaipėdiečius pranešti apie panašius pavojus.

Jau pranešta apie netvirtai besilaikantį kanalizacijos dangtį Naujosios Uosto gatvės 5-ojo namo kieme. Klaipėdiečiai šią savaitę pranešė ir apie toje pačioje gatvėje ties įvaža į Bružės gatvę antrojoje eismo juostoje sukritusius kanalizacijos šulinių dangčius.

Kai tik tokie pranešimai pasiekia specialistus, bandoma aiškintis, ar tai atsitiko dėl požeminių komunikacijų avarijos, ar problemą turėtų spręsti gatvių ir šaligatvių prižiūrėtojai.

"Pranešimų apie duobes gauname kiekvieną savaitę, kartais net po kelis. Ypač sunkus metas buvo šių metų žiemą, kai dėl staigiai besikeičiančių orų gatvių dangoje kasdien atsirasdavo daugybė duobių. Tokie kelio pažeidimai tvarkomi nedelsiant. Jei tai ne mūsų, o požeminių komunikacijų savininkų reikalas, juos informuojame ir tikimės, kad ir jie neužtruks. Bėda ta, kad žmonės labiau likę paburnoti, o ne pranešti apie bėdą. Nereikėtų baimintis, jei iškart neatsiliepsime telefonu, praleidę skambutį būtinai perskambiname", – patikino specialistė.


Šiame straipsnyje: smegduobėsduobėsšaligatviai

NAUJAUSI KOMENTARAI

Spragilai

Spragilai portretas
Tegul duobese parkomatus stato, kitko jie nemoka...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių