Smiltynėje pagerbti žuvę jūrininkai

Prie Smiltynėje esančio paminklo „Albatrosas“ vėliavų pakėlimu ir jūrininkų pagerbimu startavo Jūros šventės renginių maratonas.

Prie Smiltynėje esančio paminklo „Albatrosas“ vėliavų pakėlimu ir jūrininkų pagerbimu startavo Jūros šventės renginių maratonas.

Pirmasis tradicinės uostamiesčio ir visos Lietuvos šventės renginys iškilmingai įprasmino į jūrą išėjusius ir iš jos nebegrįžusius jūrininkus.

Iškilmingos ceremonijos metu prie „Albatroso“ paminklo, paženklinto užrašu „Išplaukusiems ir negrįžusiems“, gėles jūroje žuvusiems kolegoms padėjo jūrininkai, o Lietuvos karinių jūrų pajėgų vaikinai, aidint trimito garsams, Nidos forto pylime pakėlė Kopgalio ir Klaipėdos vėliavas,  atiduodami duoklę su jūra susijusiems ir jai neabejingiems žmonėms.

Klaipėdietis jūrų kapitonas Ričardas Lučka dėkojo visai jūrinei bendruomenei, kuri suspaudusi pečius sugebėjo pastatyti paminklą, leidžianti padėkoti kolegoms.

„Prie paminklo susirenkame jau antrą kartą. Tai ypatingai svarbu vyresnės kartos atminimui, kuri su senais laivais išmaišė visus pasaulio vandenynus ir jūras. Pagarbą reiktų atiduoti ir visiems prisidėjusiems prie laivininkystės idėjų vystymo Lietuvoje – nuo ruošiamų studentų iki žuvusių draugų“, – kalbėjo R.Lučka.

Jūrininkai gėlėmis buvo pagerbti ir prie Lietuvos jūrų muziejuje esančio paminklo „Lietuvos jūrininkams, jūrą mums atvėrusiems“. Čia Lietuvos Jūrininkų sąjungos pirmininkas Petras Bekėža jūrininkams įteikė„Jūros veterano“ ženklus. Šiemet po Jūros šventės tokiais ženklais iš viso bus pasipuošę apie 60 asmenų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių