Smiltynės paplūdimys sudomino ir užsieniečius

Smiltynės centrinis paplūdimys, kuriam šiemet suteikta Mėlynoji vėliava, įtrauktas į šį kokybės ženklą turinčių paplūdimių katalogą. Išskirta, kad jame veikia ekologiška daugiafunkcė viešųjų erdvių paslaugų stotelė.

Biudžetinės įstaigos „Klaipėdos paplūdimiai“ direktorius Virginijus Urbonas džiaugėsi tokiu tarptautiniu įvertinimu.

„Smagu, kad buvome pastebėti, kažkuo išsiskiriame iš kitų Mėlynosios vėliavos paplūdimių“, – teigė vadovas.

Mėlynoji vėliava Smiltynės centriniam paplūdimiui po septynerių metų pertraukos suteikta šiemet. Šis ženklas žinomas visame pasaulyje.

Jis pažymi paplūdimio kokybę, parodo, kad čia laikomasi aplinkosauginio švietimo ir informavimo, vandens kokybės, aplinkosauginio valdymo, paslaugų ir saugumo reikalavimų.

Mėlynąją vėliavą turintys paplūdimiai įtraukiami į tarptautinius turizmo katalogus.

Tiek miesto valdžios atstovai, tiek paplūdimių prižiūrėtojai dirbo ne vienerius metus, kad Smiltynės paplūdimiui būtų suteiktas šis ženklas. Planuojama jo siekti ir kitiems pliažams.

Smiltynės paplūdimiui įteikiant Mėlynąją vėliavą buvo pristatyta daugiafunkcė viešųjų erdvių paslaugų stotelė. Pagrindinė jo funkcija ta, kad į paplūdimį atvykę ir norintys išsimaudyti neįgalieji galėtų išsikviesti gelbėtoją, kuris šiems atvežtų specialų vežimėlį ar suteiktų kitą pagalbą.

Viešųjų erdvių paslaugų stotelėje taip pat sumontuotas kompresorius. Juo dviratininkai gali prisipūsti padangas, o pramogautojai – kamuolius.

Stotelėje galima įkrauti ir mobiliojo ryšio telefonų baterijas. Taip pat joje sumontuota bevielio interneto prieiga.

Viena tokia stotelė įrengta Smiltynės, kita – Antrosios Melnragės vadinamajame neįgaliųjų paplūdimyje. Tam nereikėjo jokių inžinerinių tinklų. Stotelės veikia maitinamos saulės baterijomis.

Poilsiautojai greitai pradėjo naudotis minėtais įrenginiais. Ypač jie populiarūs tarp dviratininkų. Svarstyta, kad tokių stotelių galėtų atsirasti ir kituose uostamiesčio paplūdimiuose. Atkreiptas dėmesys, kad jos padėtų poilsiautojams susisiekti su gelbėtojais.

Įvertinta, kad tokie įrenginiai būtų naudingi ir dviračių takuose.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių