Snygis iš Klaipėdos nesitrauks: keliuose – gausios kelininkų pajėgos

  • Teksto dydis:

Sekmadienį be perstojo snigus, sinoptikai žada, kad sniego danga ir toliau didės bei kritulių nemažės. Klaipėdoje be perstojo snigo 12 val., todėl šiaurinės miesto dalies gatvėse dirba ir miestiečių saugumu rūpinasi kelininkų pajėgos.

Šiaulių, Biržų, šiaurinės Klaipėdos, Pasvalio, Radviliškio, Marijampolės ir Kėdainių kelius prižiūrintys „Ecoservice“ įmonių grupės kelininkai per savaitgalį išbarstė daugiau nei 304 t druskos. Iš anksto prognozuotas gausus snygis leido efektyviau paruošti kelius – tam, kad nesusidarytų ledo sluoksnis svarbiausios miestų gatvės smėliu barstytos dar prieš pūgą.

„Klaipėdoje darbus pradėjome sekmadienį prieš pietus, tik pradėjus snigti. Visame mieste išbarstyta daugiau nei 64 t druskos ir 12 t žvyro. Klaipėdoje, kaip ir visoje Lietuvoje, snigo gausiai – čia sulaukėme net 12 cm sniego. Sekmadienį vien šiaurinę miesto dalį barstė ir valė itin gausios pajėgos – aštuoni automobiliai. Pirmadienį kelių priežiūros apsukos nemažėja – gatvėmis važinėja ir jas valo bent dvi transporto priemonės“, – sakė „Ecoservice Klaipėda“ generalinis direktorius Laimonas Žemaitis.

Klaipėdoje sezono pradžiai sukaupta 1 000 t druskos ir 200 t druskos ir skaldos mišinio. Palyginimui, per sezoną mieste išbarstoma apie 1200 t druskos ir 250 t druskos ir smėlio mišinio. Per sezoną atsargos atidžiai stebimos ir tik prireikus jos nedelsiant papildomos.

Žinoma, taip pat saugiems keliams svarbi ir turima galinga kelių valymo įranga, tokia kaip barstymo ir sniego valymo mašinos bei druskos tirpalo ruošimo įranga.

Šią savaitę sinoptikai prognozuoja, kad pirmadienį ir antradienį vietomis sniego danga ir toliau didės. Tačiau jau nuo savaitės vidurio kritulių bus mažiau, o į šalį pradės brautis gerokai šaltesni orai. Antradienio naktį ir toliau snigs rytinėje šalies dalyje, oro temperatūra visoje Lietuvoje sieks nuo –6 iki –1 laipsnio.

Tokios oro sąlygos yra itin palankios susiformuoti plikledžiui, todėl atidumo prireiks visiems.

„Ecoservice“ kelininkai dirba nuolatiniu budėjimo režimu ir tam, kad užtikrintų kuo saugesnį susisiekimą, aktyviai stebi besikeičiančias oro bei eismo sąlygas. Tačiau vairuotojams rekomenduojama neprarasti budrumo – net ir nuvalytame kelyje galima nesuvaldyti automobilio, ypač kai nuolat sninga. Žiemą vairuotojams ir pėstiesiems patariama nuolat stebėti ir vertinti oro sąlygas, kurios gali netikėtai keistis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
snygis ar padriba?

Klaipėdietis

Klaipėdietis portretas
Pasnigo kelis centimetrus ir jau tragedija, gal dar paskelbkite ekstremalią situaciją

J

J portretas
Kodel nera barstomi pesciuju takai?! Zvejybos uoste ir t.t.?!?! Gal meras galetu paaiskinti?
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių