Pereiti į pagrindinį turinį

„Sodra“ suerzino pensininkus

2012-11-14 08:29
„Sodra“ suerzino             pensininkus
„Sodra“ suerzino pensininkus / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Pensijas gaunantys senjorai pirmadienį buvo sunerimę, kai savo sąskaitose neaptiko pervestų pensijų. „Sodros“ atstovai tikina, kad pensijų mokėjimas nevėlavo, tiesiog jų pervedimo dienos sutapo su savaitgaliu.

„Sodros“ atstovė Jolita Skiniulytė-Niakšu tikino, kad pirmadienį po pietų visos pensijos buvo išmokėtos, kaip ir priklauso 12-ą mėnesio dieną. Pensijos esą yra mokamos kiekvieno mėnesio 10, 11, 12 dienomis.

„Kai tos dienos sutampa su savaitgaliu, pradedama mokėti diena anksčiau. Šiuo atveju tai buvo pradėta daryti penktadienį, lapkričio 9 d. O tiems, kuriems priklauso pensijas pervesti 11-12 dienomis, išmokėta pirmadienį, lapkričio 12-ąją“, – sakė J.Skiniulytė-Niakšu.

„Sodros“ atstovė tvirtino, kad pensijas senjorai jau turėjo būti gavę pirmadienį vakare.

O per Lietuvos paštą pensijos yra išmokamos iki kiekvieno mėnesio 26 dienos.

„Sodros“ duomenimis, Klaipėdos skyriuje rugsėjo mėnesį senatvės pensija buvo išmokėta 60 tūkst. 488 klaipėdiečiams, našlių ir našlaičių pensijas uostamiestyje gavo 23,5 tūkst. asmenų. 12,5 tūkst. žmonių išmokėta netekto darbingumo pensija, apie 1 tūkst. Klaipėdos gyventojų gavo išankstinę senatvės pensiją. Daugiau nei 7 tūkst. klaipėdiečių išmokėta invalidumo pensija.

Pensijų gavėjų skaičius uostamiestyje, palyginti 2012 metų rugsėjį su tuo pačiu laikotarpiu pernai, sumažėjo nežymiai, šiemet pensijas gavo 114, 5 tūkst. žmonių, 2011 metų rugsėjį – 115, 2 tūkst. klaipėdiečių.

Senatvės pensijų gavėjų per metus Klaipėdoje sumažėjo 130 žmonių.

Vidutinis valstybinės socialinio draudimo senatvės pensijos dydis Lietuvoje siekia 815 litų, Klaipėdos mieste – 870 litų.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų