Pereiti į pagrindinį turinį

Šokiruoti policijos neveiklumo slengiškiai kviečia policijos vadus

2012-05-18 18:40
Šokiruoti policijos neveiklumo slengiškiai kviečia policijos vadus
Šokiruoti policijos neveiklumo slengiškiai kviečia policijos vadus / DMN archyvo nuotr.

Šokiruoti policijos neveiklumo Klaipėdos priemiesčio gyvenvietės Slengių žmonės ketina kviestis į svečius Klaipėdos apskrities ir rajono policijos komisariatų vadus bei aiškintis, kas juos turi apginti nuo nusikaltėlių.

Gyventojų kantrybė trūko, kai naktį į trečiadienį savo namuose užtikę vagis žmonės iškvietė policiją, bet pareigūnų sulaukė tik po penkių valandų.

Vakar Slengiuose bendruomenei už savo veiklą atsiskaitė Klaipėdos rajono meras Vaclovas Dačkauskas.

Nors slengiškiai kvietė į šį susitikimą ir rajono policijos komisariato Viešosios tvarkos skyriaus viršininkę, pareigūnų neatvažiavo. Todėl bendruomenė nusprendė pakviesti policijos vadus į savo gyvenvietę ir jų paklausti tiesiai, kas gyvenvietės žmones ir jų turtą turėtų apsaugoti nuo nusikaltėlių.

Klaipėdos apskrities policijos viršininkas Benonas Ivanauskas bei jo pavaduotojas Vytautas Kazlauskas telefonu patikino, jog tokiame susitikime dalyvaus ir paaiškins vietos žmonėms, kad į pagalbos šauksmą turi atsiliepti tie pareigūnai, kurie tuo metu yra arčiausiai.

„Tikriausiai mūsų žmonės prisiminė senas ligas. Anksčiau būdavo, kad teritoriją skirstydavome rajonais, dabar taip elgtis nevalia. Pats puikiai žinau, kad Klaipėdos pareigūnai skuba į Kalotę. Manau, tai buvo vienetinis atvejis, ir šio nemalonaus įvykio priežastis būtinai išsiaiškinsime“, – žadėjo V.Kazlauskas.

Tuo metu Slengiuose gyvenantys žmonės patys aiškinasi, kas galėjo apvogti jų kaimynus. Daugelis yra įsirengę vaizdo stebėjimo kameras, iš jų sužinota, kokie automobiliai naktį stovėjo netoli nusikaltimo vietos.

Saugios kaimynystės programoje dalyvaujantys gyvenvietės žmonės gali vagis išaiškinti anksčiau nei pareigūnai.


Pinigų buvo skirta


Pernai Klaipėdos rajono policijos komisariatas iš Nusikalstamumo prevencijos programos gavo 43 tūkst. litų užtikrinti operatyvų policijos pareigūnų nuvykimą į įvykio vietą.

6 tūkst. litų skirta rajono vienkiemių ir atokesnių gyvenamųjų vietovių gyventojus aprūpinti skubios pagalbos iškvietimų įrenginiais.

15 tūkst. litų buvo skirti vykdyti nusikaltimų, daromų viešose vietose, prevenciją.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų