Pereiti į pagrindinį turinį

Sportininkai nepasidalija Ledo arenos

2009-05-22 09:00
Varžytuvės: 1700 kv. m ploto Ledo arenoje nori išsitekti ir lauko tenisininkai, ir futbolininkai, ir ledo ritulininkai.
Varžytuvės: 1700 kv. m ploto Ledo arenoje nori išsitekti ir lauko tenisininkai, ir futbolininkai, ir ledo ritulininkai. / Nerijaus Jankausko nuotr.

Šilutės plente esanti Ledo arena vėl atsidūrė aistrų sūkuryje. Nors pasigirdo siūlymų joje įkurti ir futbolo aikšteles, ir lauko teniso aikštynus, ledo rituliu susižavėjęs politikas ją sieks išsaugoti būtent šiai sporto šakai.

Vakar Audrius Vaišvila pateikė Strateginės plėtros komitetui, kurio narys yra ir pats, prašymą pasiūlyti miesto tarybai "įtraukti klausimą dėl Ledo arenos veiklos atkūrimo į Klaipėdos miesto dešimtmečio plėtros planą".

Savo prašymą jis argumentuoja tuo, jog uostamiestyje pastaruoju metu vis populiarėja žiemos sporto šakos, todėl ir iškilo būtinybė įrengti sporto bazę – atnaujinti Ledo arenos veiklą.

"Dabar prašau Ledo arenos veiklos atnaujinimą įtraukti į dešimtmečio plėtros planą, nes svarbu, kad niekas šio objekto "nerušitų", vėl nepradėtų kalbų apie privatizaciją. Vėliau šis klausimas gali būti įrašytas trejų metų strateginiame veiklos plane", – teigė A.Vaišvila.

Tačiau Klaipėdos dešimtmečio plėtros planas neegzistuoja. Išsamiausias ir ilgiausiai galiojantis dokumentas yra Klaipėdos plėtros strateginis planas iki 2013 m.

"Klaipėda" rašė, kad atsiranda vis daugiau įstaigų ir organizacijų, kurios savivaldybei teikia pasiūlymus, kokia veikla galėtų būti vykdoma Ledo arenoje. Populiariausi pasiūlymai – šiame pastate įrengti dengtus lauko teniso aikštynus.

"Neturiu nieko prieš lauko tenisą kaip sporto šaką, tačiau šį žaidimą galima žaisti ir sporto salėse, ir lauke. O ledo rituliui, dailiajam čiuožimui reikia specialios arenos. Suskaičiavome, kad pastatyti naują ledo areną kainuotų apie 6 mln. litų, o atkurti veiklą jau dabar esančiame manieže pakaktų ir 300 tūkst. litų", – sakė A.Vaišvila, pripažinęs, jog ir pats yra aistringas ledo ritulio žaidėjas.

Savivaldybė jai priklausančią Ledo areną iki 2016 m. yra išnuomojusi "Žalgirio" sporto draugijai, kuri pagal sutartį per dvejus metus į objektą turėjo investuoti apie milijoną litų ir jame nuolat vykdyti sportinę veiklą.

Anot Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, iki gegužės pabaigos laukiama, kol "žalgiriečiai" pateiks dokumentus apie investicijas bei pasiūlymus dėl tolesnės veiklos Ledo arenoje.

Jei dokumentai ir pasiūlymai bus pateikti, neatsiras priežasčių su "Žalgirio" sporto draugija nutraukti panaudos sutartį.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų