Pereiti į pagrindinį turinį

Sporto bendruomenė atsisveikina su I. Pociumi

2016-12-09 04:00

Klaipėdiečiai gedi ilgamečio uostamiesčio savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus darbuotojo Igno Pociaus.

Netektis: ilgametis Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus darbuotojas I.Pocius pralaimėjo kovą su jį užklupusia liga.
Netektis: ilgametis Klaipėdos savivaldybės Sporto ir kūno kultūros skyriaus darbuotojas I.Pocius pralaimėjo kovą su jį užklupusia liga. / Vytauto Petriko nuotr.

Kartu su juo daugybę metų dirbę klaipėdiečiai tikina, kad tai buvęs atviros širdies, visuomet padėti pasiruošęs žmogus, sugebėjęs suvienyti daugybę uostamiesčio gyventojų.

"Tai ilgametis mūsų darbuotojas ir mes tuo didžiuojamės. Net ir tuo metu, kai buvo net ir kontroversiškai vertinamų Sporto skyriaus vadovų kaita, Ignas buvo stabilumo garantas ir atrama. Tai didžiulis praradimas tiek miestui, tiek sporto bendruomenei. Tokių žmonių, kurie viską žinotų apie viską, – labai reta. Tai tikras specialistas, vaikščiojanti duomenų bazė. Man susidarė įspūdis, kad šis žmogus buvo tikras profesionalas", – užuojautą reiškė Klaipėdos vicemeras Artūras Šulcas.

Netrukus Klaipėdos "Gintaro" sporto centrui vadovausianti Asta Dirgėlienė, prisimindama I.Pocių, vos tvardė emocijas.

"Tai buvo pats geriausias žmogus. Kaip specialistas, kaip žmogus, jis – ypatingas. Jis buvo linksmo būdo, atviros širdies. Man jo patarimai buvo labai svarbūs, jis mokėjo sustiprinti. Jo netektis sukrėtė visus mus", – kalbėjo A.Dirgėlienė.

Ilgametis I.Pociaus draugas, lengvaatletis Vidmantas Daujotas prisiminė paskutines bendravimo su bičiuliu akimirkas.

"Vos tik paklausiau, gavau atsakymą. Jis viską suprasdavo iš pusės žodžio. Jis buvo vaikščiojanti enciklopedija ir mūsų sportinio gyvenimo Klaipėdoje ašis. Visi reikalai sukosi apie jį. Jis kalbėjo trumpai ir aiškiai, su juo buvo lengva dirbti. Aš antro tokio, kaip jis, nežinau. Tai didelė netektis sporto bendruomei", – apgailestavo V.Daujotas.

I.Pocius buvo vienas sporto renginių – "Gintarinės jūrmylės", "Vilties bėgimo", neįgaliųjų sporto švenčių – iniciatorius ir organizatorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų