Sporto klubo versle – atkaklus klaipėdiečio ėjimas pirmyn

Prieš keliolika metų klaipėdietis Arūnas Jocys skynė laurus kulturizmo varžybose, o dabar yra sėkmingai veikiančio sporto klubo savininkas. Pamėgtas sportas tapo pragyvenimo šaltiniu.

Prieš keliolika metų klaipėdietis Arūnas Jocys skynė laurus kultūrizmo varžybose, o dabar yra sėkmingai veikiančio sporto klubo savininkas. Pamėgtas sportas tapo pragyvenimo šaltiniu.

Klaipėdietis Arūnas Jocys prieš keliolika metų skynė laurus kultūrizmo varžybose. Jis vienas iš retų šios sporto šakos atstovų, kuris dar sportuodamas pats įsteigė savo sporto klubą ir iš to sėkmingai išgyvena iki šiol.

Sportininkas pasirinko verslą

Pasak Arūno, sportas aktyviai juo užsiimančiam žmogui tampa jo gyvenimo dalimi, tačiau tokių  sportininkų, kuriems jis tampa dar ir jų darbu bei  pragyvenimo šaltiniu, – vienetai.

"Klaipėdoje yra labai garsių žmonių, kurie buvo pasaulio ir Europos kultūrizmo čempionai, tačiau šiandien jie neturi savo salių, nors galėjo būti už mus stipresni", – sakė A.Jocys.

Norint turėti savo verslą, kuris gimsta iš hobio ir gyvenimo būdo, reikia labai didelio užsispyrimo ir atkaklumo. Pasak Arūno, šiandien jis vargu ar galėtų dirbti ką nors kita, nes beveik 17 metų atidavė klubui ir esą viskas įaugę į kraują.

"Kai mechanizmas yra paleistas, jo nebeįmanoma sustabdyti, nors, žinoma, lentomis užkalti klubo duris lengviausia. Jei aš šiandien taip padaryčiau ir užrašyčiau, kad mes nebedirbame, tai kaip pažiūrėčiau tiems žmonėms, kurie čia sportuoja, į akis? Tarp jų – daug neįgaliųjų ir miesto senjorų", – teigė A.Jocys.

1997 m. A.Jocys įkūrė sporto klubą "Šansas". Tai buvo vienas pirmųjų sporto klubų Klaipėdoje. Pradžioje teko treniruotis su surūdijusiais svarmenimis ir štangomis.

"Bet klubas vystėsi ir vis tobulėjo, tad atėjo laikas, kai buvo nuspręsta atlikti rekonstrukciją. Tam panaudojome įmonės uždirbtus, taip pat rėmėjų pinigus. Į verslą teko investuoti ir dalį mano paties asmeninių lėšų. Ir šiandien salė yra sutvarkyta", – pasakojo sportininkas.

"Antikvarinė" įranga – populiaresnė

A.Jocys savo klube dar turi išsaugojęs treniruoklį, kuris padarytas vienoje Klaipėdos gamyklų prieš maždaug 30 metų pagal pačių sportininkų brėžinius.

"Visoje salėje buvo tik tokie treniruokliai – suvirinti vamzdžiai su ant trosų pakabintais svarmenimis. Visi garsieji sportininkai su tokiomis staklėmis ir treniravosi. Tai – jau klubo istorija", – kalbėjo A.Jocys.

Arūnas pasakojo, kad patys sportininkai braižydavo, kaip turi atrodyti įrenginys, tada eidavo į laivų remonto įmones ir prašydavo meistrų, kad jie pagamintų tuos įrenginius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Asta,

Asta, portretas
Kaip tamstai su lietuvių kalbos gramatika, jei pavardė Jocys tai gal Jocio, o ne Jociaus???

nimf

nimf portretas
Nesuprantu kur čia tas jų išskirtinumas, nejaugi jie nemokamai leidžia pencininkus ir žmones su negalia? Jei taip tuomet šaunu. Nes priešingu atveju lankausi Klaipėdos viešbučio sporto centre tai ten taipogi esu matęs nemažai pensijinio amžiaus žmonių. . P.S. o žiema Šanse vis dar su kailiniais reikia sportuoti? Ar pagaliau pradėjo normaliai šildyti?

bobute

bobute portretas
aciu tau kad suteiki tokia galimybe ir vyresniems ,nes kitur i senima ziurima nekaip ,sanse gauna sansa visi .sekmes
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių