Sprukusį kontrabandininką sustabdė „ežys“, o sulaikė šuo

Pasienyje su Rusija VSAT pareigūnai kontrabandą gabenusį automobilį sulaikė pradūrę jo padangą. Sprunkantį vairuotoją po persekiojimo prisivijo ir padėjo sulaikyti tarnybinis šuo. 

Pirmadienį apie 3 val. nakties VSAT Pagėgių rinktinės Specialiosios paskirties būrio pasieniečiai netoli Nemuno, Pagėgių savivaldybės kelyje Nausėdai - Vėžininkai, pastebėjo be šviesų ir be numerių važiuojantį automobilį „Subaru Legacy“.

Pasieniečiai pradėjo jį stabdyti, bet automobilio vairuotojas nepakluso reikalavimui ir padidino greitį. Specialiojo būrio pasienietis spėjo patiesti priverstinio stabdymo juostą, vadinamąjį „ežį“, kurį „Subaru“ pervažiavo. Tarnybiniu automobiliu VSAT pareigūnai ėmė sekti bėglį.

Pasieniečiai staiga tamsoje pamatė nuo Vėžininkų kaimo atvažiuojantį dar vieną „Subaru Legacy“ be šviesų. Šio vairuotojas irgi nestojo VSAT pareigūnams pareikalavus, todėl vėl buvo panaudotas „ežys“.

Šią mašiną Pagėgių pasieniečiai vijosi apie kilometrą, kol jos vairuotojas dėl pradurtos padangos nesuvaldė automobilio ir nuslydo nuo kelio. Pasieniečių akivaizdoje iš jo išoko vienas asmuo ir nėrė į mišką.

Jį vytis leidosi kinologas su tarnybiniu vokiečių aviganiu. Nerukus šuo prisivijo bėglį, o pasieniečiui kinologui teliko jam uždėti antrankius.

Paiškėjo, kad tai - nei vairuotojo pažymėjimo, nei automobilio dokumentų neturėjęs 20-metis tauragiškis. Pasienio ruože jis buvo ir be asmens dokumentų.

Kontrabandai gabenti pritaikytame automobilyje pradurta padanga buvo 18 dėžių rusiškų cigarečių „Jin Ling“, iš viso 9 tūkst. pakelių.

Netrukus tikrindami apylinkes Pagėgių pasieniečiai čia pat esančiame Stygliškių kaime rado likimo valiai paliktą „Subaru Legacy“ pradurta padanga, kurį jie pirmąjį ir stabdė. 

 Automobilis buvo pritaikytas kontrabandai vežti, tačiau be krovinio. Vairuotojas, pasinaudojęs tamsa, buvo pasišalinęs.

Dėl kontrabandos VSAT Pagėgių rinktinėje pradėtas ikiteisminis tyrimas. Baudžiamasis kodeksas numato, kad už tai gali būti skiriama bauda arba laisvės atėmimas iki aštuonerių metų.

Sulaikytasis tauragiškis pristatytas apklausai į Pagėgių rinktinę.

Kontrabandininkų automobiliai saugomi Viešvilės užkardoje.


Šiame straipsnyje: cigarečių kontrabanda

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių