Spūstims Klaipėdoje išvengti – sprendimai

  • Teksto dydis:

Įsibėgėjant mokslo metams, vėl nepavyksta išvengti automobilių spūsčių. Šiuo metu viena sudėtingesnių eismo situacijų pastebima ties neseniai duris atvėrusia Tauralaukio progimnazija. Kad mieste pagerėtų eismo sąlygos, savivaldybė imasi veiksmų – atliekami eismo saugumo auditai, koreguojami autobusų tvarkaraščiai, ieškoma ir kitų sprendimų.

Sudėtingesnės eismo sąlygos mokslo metų pradžioje pastebimos kasmet. Kaip teigė Klaipėdos savivaldybės administracijos Komunikacijos skyriaus atstovė, prabėgus kelioms savaitėms, kai vairuotojai intensyvesnio eismo sąlygomis įpranta nuvykti į darbą ir nuvežti vaikus į ugdymo įstaigas, situacija gatvėse stabilizuojasi.

„Kai vairuotojai pasirenka skirtingus maršrutus, atranda sau patogesnį vykimo laiką, tada keliuose nors ir išlieka intensyvus srautas, tačiau spūsčių sumažėja“, – teigė Komunikacijos skyrius.

Šiais metais sudėtingesnė eismo situacija pastebėta ties naujai atsidariusia Tauralaukio mokykla. Savivaldybė čia atlieka eismo saugumo auditą.

Eismo pokyčių ketinama įvesti ne tik šalia naujai atsidariusios mokyklos, bet ir Kretingos, Klaipėdos, Žolynų, Šiltnamių gatvėse, Liepojos plente.

„Artimiausiu metu gali būti taikomi laikini sprendiniai, vėliau – ir didesni infrastruktūriniai pokyčiai“, – informavo Komunikacijos skyrius.

Šiaurinėje miesto dalyje esančių mokyklų atstovai susitikime su savivaldybės darbuotojais aptarinėjo ir galimus darbo grafikų pakeitimus.

Esą eismas vyktų sklandžiau, jeigu važiuoti į darbą ir pamokas mokymų įstaigų bendruomenių nariams reikėtų skirtingu metu. Šiuo metu šis klausimas ir toliau analizuojamas.

Pasak Komunikacijos skyriaus, siekiama gerinti sąlygas atvykimui ir visuomeniniu transportu. Nuo pirmadienio jau koreguojamas 14 autobuso maršruto tvarkaraštis, kad daugiau mokinių į mokyklas galėtų atvykti savarankiškai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių