Stadiono gatvei uostamiestyje – asfaltas

Siekdama užglaistyti vadinamojo Sportininkų rajono gyventojų ir čia įsikūrusio motociklininkų klubo konfliktą, savivaldybė ėmėsi asfaltuoti Stadiono gatvę. Manoma, kad šie darbai palengvins gyvenimą ir vieniems, ir kitiems.

Konfliktas tarp Sportininkų rajono bendruomenės ir jame įsikūrusio motociklininkų klubo "Chimeras MC" kilo prieš kelerius metus.

Gyventojai piktinosi, kad plieninių žirgų mėgėjai važinėja po rajoną ir kelia triukšmą.

Klaipėdiečiai kreipėsi į miesto Saugaus eismo komisiją, kad motociklininkams būtų uždrausta riedėti Sportininkų gatve. Ši patenkino gyventojų prašymą.

Motociklininkų klubo atstovai atkreipė dėmesį, kad patekti į būstinę jie begali vieninteliu keliu – neasfaltuota Stadiono gatve. Tačiau, anot jų, važiuoti žvyruota danga pavojinga jų gyvybei.

Vėliau motociklininkai kreipėsi į Saugaus eismo komisiją dėl draudimo važiuoti Sportininkų gatve atšaukimo, tačiau jų prašymas nebuvo patenkintas. Savivaldybė žadėjo išasfaltuoti Stadiono gatvę, kad jie patekti į būstinę galėtų saugiai ir patogiai.

"Ši epopėja jau tęsiasi kelerius metus. Norėjome pašalinti šį pūlinį. Dabar motociklininkai prie savo būstinės galės važiuoti asfaltuota gatve. Nereikės riedėti per gyvenamąjį rajoną", – komentavo Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda.

Vadovas atkreipė dėmesį, kad iš pradžių buvo parengtas Stadiono gatvės atnaujinimo projektas, kurio įgyvendinimas buvo labai brangus. Pasak jo, arterijos, kuri driekiasi greta geležinkelio, neapsimokėjo taip rekonstruoti. Pasirinktas paprastesnis variantas. Nuspręsta ant esamos žvyruotos dangos, sutvirtinus pagrindus, pakloti asfaltą. Atsisakyta šaligatvių.

"Niekas nevaikščios gatvės, esančios palei geležinkelį, šaligatviais", – teigė vadovas.

Bus išasfaltuota ir automobilių stovėjimo aikštelė. Prie darbų prisidės šalia įsikūrę verslininkai.

"Jei nebūtų prisidėję, veikiausiai būtume asfaltavę tik važiuojamąją dalį", – tvirtino direktorius.

Stadiono gatvės asfaltavimo darbai atsieis 44 tūkst. eurų. Gatvės atnaujinimas su šaligatviais kainuotų tris kartus daugiau.

"Ši gatvė pravers ne tik motociklininkams, bet ir gyventojams, čia įsikūrusioms įstaigoms. Manau, kad ji gali tapti pagrindiniu keliu, važiuojant iš Sportininkų rajono į miesto centrą", – numatė vadovas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Vaidas

Vaidas portretas
O kur nutekės pvz lietaus vanduo? Į gyventojų kiemus?

TJ

TJ portretas
Klaipedoje yra trys pagrindines gatves : Taikos pr, Minijos, Silutes. Jums ka sunku sutvarkyti jas ? Silutes plente lopas ant lopo, Minijos jei ne uosto direkcija, butu tas pats. Geda konkreti.Nors balsavau uz liberalus, manau kad jie ten truputi uzsisedejo, sutvarko gatves tik aplink savivaldybe, nes toliau arba nevaziuoja arba apsimeta durneliais.

ausys

ausys portretas
pasidomekit kieno ausys kyso uz tos gatveles
VISI KOMENTARAI 12

Galerijos

Daugiau straipsnių