Pereiti į pagrindinį turinį

Stadiono senamiestyje nebus, bus pastatai

2013-05-22 11:11
Stadiono senamiestyje nebus, bus pastatai
Stadiono senamiestyje nebus, bus pastatai / Vytauto Petriko nuotr.

Senamiestyje sutvarkyti stadioną ir įrengti aktyvaus poilsio zoną užsimoję visuomenininkai atsimušė lyg į sieną. Valdininkai mojuoja detaliuoju planu, kuriame aiškiai numatyta, jog toje vietoje turi būti statomi komerciniai pastatai.

Įrengtų ir fontaną

Atkurti šalia buvusios Vydūno mokyklos pastato senamiestyje esantį stadioną, sutvarkyti jo bėgimo takelius, greta įrengti krepšinio aikštelę, sūpynių, akmeninių šachmatų stalų, fontaną, gėlynų pasišovė iniciatyvius klaipėdiečius vienijantis klubas „Mes galim“.

Jo vadovai kreipėsi į savivaldybės administraciją ir paprašė leisti įgyvendinti sumanymą.

Tačiau sulaukė atsakymo ir apgailestavimo, jog prašymas nebus patenkintas.

Priežastis – dar 2003 m. yra patvirtintas teritorijos tarp Aukštosios, Daržų, Sukilėlių, Turgaus, Mėsininkų ir Didžiosios Vandens gatvių detalusis planas, kuris galioja iki šiol. Plane numatyti stadiono tolesnio vystymo sprendiniai: atkurti buvusią Junkerių gatvę, teritoriją užstatyti komercinės paskirties pastatais.

Neprašo nė lito

„Iš miesto biudžeto savo sumanymui neprašome nė lito. Jau dabar yra privačių rėmėjų, kurie norėtų įrengti krepšinio aikštelę. Mums reikia tik valdžios palaiminimo ir leidimo padaryti tai, ką sumanėme“, – teigė klubo „Mes galim“ pirmininkas Andrius Ignatjevas.

Vyras įsitikinęs, jog 2003 m. patvirtiną detalųjį planą būtina keisti, nes jis nebeatitinka šių dienų realijų. Be to, esą būtina apklausti ir klaipėdiečius, kurie ir pareikštų nuomonę, ar senamiestyje, Daržų gatvėje, nori matyti komercinius pastatus, ar aktyvaus poilsio zoną.

A.Ignatjevas kreipėsi į Vilniaus dailės akademiją ir paprašė, kad ji inicijuotų detaliojo plano pakeitimus. Akademijos Klaipėdos filialas nuo rugsėjo įsikurs buvusios Vydūno mokyklos pastate. Tačiau tame pačiame detaliajame plane numatyta, kad šis pastatas turi būti nugriautas.

„Vilties, kad detalusis planas bus pakeistas ir galėsime sutvarkyti stadioną, neprarandame. Tik gaila, kad ilgai reikės laukti“, – teigė A.Ignatjevas.

Jis taip pat nuogąstavo, kad detaliojo plano pakeitimams gali nepritarti miesto taryba, kuri ir turi juos tvirtinti.

Nukreipė į Gulbių gatvę

Klaipėdos mero pavaduotojo Vytauto Čepo nuomone, stadionas senamiestyje, kur žemė yra labai brangi, nėra tinkamas sprendimas.

„Tikrai pasisakyčiau prieš detaliojo plano keitimą, nes jis ir taip buvo per kraujus iškovotas. Senamiestis yra vientisas objektas, jo negalima išdraskyti. Dykrų ir taip yra sočiai“, – pabrėžė V.Čepas.

Jis klubui „Mes galim“ patarė savo iniciatyvą nukreipti į kitas vietas.

„Pavyzdžiui, yra apleistas stadionas Gulbių gatvėje, tai tegul jį tvarko. To rajono gyventojai tikrai apsidžiaugtų“, – rekomendavo vicemeras.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų