Pereiti į pagrindinį turinį

Stebėti Žalgirio mūšio klaipėdiečiai išvyko į Lenkiją

2010-07-15 05:00
Tradicija: efektinga Žalgirio mūšio inscenizacija nepalieka abejingų.
Tradicija: efektinga Žalgirio mūšio inscenizacija nepalieka abejingų. / grunwald2010.warmia.mazury.pl nuotr.

Šiandien prasidedantys Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms skirti renginiai į istorinę Lenkijos vietą traukia kaip niekad daug turistų. Nuošalyje neliko ir klaipėdiečiai.

Pasigrožėti vieno didžiausių bei garsiausių viduramžių mūšių inscenizacija uostamiesčio atstovai vyksta tiek savarankiškai, tiek per agentūras.

Naktį iš trečiadienio į ketvirtadienį Gdansko kryptimi, pakeliui aplankant ir Griunvaldo lauką, iš Klaipėdos pajudėjo du agentūros "Kauno Grūda" autobusai.

Kaip patikino bendrovės Klaipėdos filialo vadovė Natalija Pilibavičienė, nors milžiniško ažiotažo dėl šios kelionės nebuvo, tačiau pirmieji užsakymai prasidėjo jau balandį.

"Vyksta tiek pavieniai žmonės, tiek bendradarbių kompanijos. Štai vienos įmonės darbuotojams šią kelionę nupirko jos vadovas", – pasakojo "Kauno Grūdos" atstovė.

Trijų dienų išvyka su dviem nakvynėmis vienam keleiviui atsiėjo apie 400 litų. Panašias kainas siūlė ir kiti kelionių organizatoriai.

Nors Žalgirio mūšio 600-osioms metinėms skirta nemažai įvairių renginių, vyksiančių ištisas tris dienas, tačiau ryškiausių įspūdžių tikimasi iš mūšio inscenizacijos šeštadienį. Atkuriant istorinį įvykį šiemet dalyvaus riterių brolijos ne tik iš daugelio Europos šalių, bet ir JAV.

Klaipėdos karybos istorijos klubo vadovas Egidijus Zajecas teigė, jog klaipėdiečiai prie šio renginio neprisidės pirmiausia dėl tematikos.

"Mes orientuojamės į kiek vėlesnę epochą, neturime viduramžių riterystės sekėjų. Tiesa, svajonių nuvykti pasižiūrėti mūšio inscenizaciją buvo, bet, kiek pasiklausėme, tai būtų sudėtinga – jau dabar ten privažiavę gausybė žmonių. Apsisprendimą nevykti lėmė ir tai, kad viską bus galima pamatyti per televiziją", – motyvavo E.Zajecas.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų