Stintų mėgėjams – geros žinios

Žvejai mėgėjai įspūdingais laimikiais ne itin giriasi, tačiau vienai kompanijai žvejyba iš valties buvo itin laiminga. Fiksuotas pirmasis šios žiemos rekordas – beveik trys šimtai stintų per šešias valandas.

Stintų žvejybą stabdė stiprus vėjas, todėl valtimis žvejai nesiveržė plaukti į Kuršių marias. Daugiausia klaipėdiečių Malkų įlankoje žvejojo nuo kranto. Tiems, kurie vis dėlto išdrįso žvejoti išplaukti valtimi, pasisekė.

„Jei tiek pagavo, tai jau tikrai šios žiemos rekordas. 289 stintos – gerai. Kažkam pasisekė pataikyti ant stintų būrelio. Žvejyba iš valties visai kitokia. Echolotu vyrai suranda stintų būrį ir tuomet stojama konkrečioje vietoje“, – sakė Jūrų muziejaus biologas Remigijus Dailidė.

Nors šiemet stintų žvejyba kalbant apie laimikį liūdnoka, pačios žuvys kimba neblogos.

Kai tik pasisuks tinkamas vėjas, jau bus galima tikėtis sėkmės.

„Giriasi žvejai, kad didelės stintos. Kažkiek džiūgavo ir žvejai verslininkai, bet viskas baigėsi. Buvo aukšta banga, pūtė nepalankus vėjas. Po tokių štormų stintų galima prisirinkti ir krante. Tik reikia suskubti iki paryčių nurinkti bangų išmestas žuvis, nes kitaip paukščiai jas bus sulesę“, – kalbėjo R. Dailidė.

Šį savaitgalį prognozuojamas atšalimas, tad tinkama diena žvejybai gali būti tik šeštadienis.

„Sekmadienio naktį žada net penkis laipsnius šalčio. Esant keturių ar penkių laipsnių šalčiui pasirodo ižas. Vadinasi, pirmadienį jis jau gali pasirodyti“, – spėjo žvejys.

Stintų migracija prasideda sausio pabaigoje arba vasario pradžioje.

„O įsibėgėja ji tik vasario viduryje. Piko reikia laukti vasario pabaigoje, kovą. Tada stintos reaguoja į gėlą vandenį. Bet jei nėra ledo, stintos pro uosto vartus praplaukia nestodamos. Tačiau vasaris jau prasidėjo, vadinasi, stintmetis taip pat gali prasidėti bet kada. Kai tik pasisuks tinkamas vėjas, jau bus galima tikėtis sėkmės“, – prognozavo R. Dailidė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Žemaitis

Žemaitis portretas
Grigeo,o gal tu labai klysti,pagalvok,pasidomėk,o paskui rašyk.

Real

Real portretas
Važiuoti šalti šimtus kilometrų dél kelių pro šimtus verslininkų tinklų praplaukusių taršos prisigérusių plastikinių žuvelių kažkoks kosmosas. Dar valtis reklamuoja tie patys verslininkai seniai viską susisėmę ir šimtus eurų už išplaukimâ nuo durniukų supantys. Sprinkit ta savo stinta, aš geriau šaldytų júrinių ešerių Norvegiškų po 5 eurus 20 kg nusipirkau rúkysiu ir vargo nematysiu iki pavasario.

Anonimas

Anonimas portretas
Apie brt bus strapsnis?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių