Stiprus vėjas pajūryje nurimti neketina

Klaipėdą talžantis stiprus vėjas nesiliaus dar kelias dienas. Jis ne tik nenurims, bet dar ir sustiprės.

Klaipėdą talžantis stiprus vėjas nesiliaus dar kelias dienas. Jis ne tik nenurims, bet dar ir sustiprės.

Vėjas uostamiestyje įsismarkavo naktį į trečiadienį. Nuostolių mieste nepadaryta, tačiau gelbėjimo tarnybos sulaukė iškvietimų.

Klaipėdos apskrities priešgaisrinės gelbėjimo valdybos atstovė Aurelija Lapaitė teigė, jog gautas iškvietimas dėl kibirkščiuojančių laidų. "Tačiau vėliau paaiškėjo, kad tai buvo tiesiog smilkstantis kabelis prie namo, o ne sutraukyti laidai. Pranešė gyventojai, kurie pamanė, jog stiprus vėjas sutraukė laidus“, – sakė A.Lapaitė.

Bendrovės „Klaipėdos želdiniai“ apželdinimo darbų vadybininkas Eimantas Adomaitis tvirtino, jog stiprus vėjas kol kas nuostolių dar nepridarė, tačiau jei dar stiprės, jų gali būti. „Dabar vėjas nėra toks grėsmingas, nes medžiai jau numetė lapus. Šiuo metu nesitikime, kad jis pridarytų žalos“, – sakė E.Adomaitis. – Kad kažkas įvyktų, vėjas turėtų sustiprėti iki 20 metrų per sekundę ar netgi daugiau“.

Lietuvos hidrometeorologijos tarnybos Jūrinių prognozių skyriaus vedėjas Lionginas Pakštys tvirtino, kad vėjas artimiausiu metu nesilpnės, nors jo greitis ir vakar jau siekė 17 metrų per sekundę. „Savaitės pabaigoje vėjo greitis gūsiuose gali siekti ir 22–23 metrus per sekundę“, – sakė vedėjas.

Šiandien vėjas turėtų šiek tiek nurimti, o rytoj jis vėl įsismarkaus. Tačiau stebėtis esą nereikėtų, nes tokiu metu vėjo sustiprėjimas yra normalus reiškinys. „Toks oras neturėtų stebinti – gilus ruduo, priešžiemis. Pietinė ciklono periferija lemia tokius orus, todėl laukiami vėjo sustiprėjimai“, – sakė L.Pakštys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių