Pereiti į pagrindinį turinį

Stovos skaitiklių priežiūrai – dar daugiau lėšų

2013-02-25 20:12
Stovos skaitiklių priežiūrai – dar daugiau lėšų
Stovos skaitiklių priežiūrai – dar daugiau lėšų / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą miesto centre administravimas šiemet savivaldybei kainuos brangiau nei pernai. Išlaidas padidino ne tik išaugęs minimalus darbo užmokestis, bet ir stovos skaitiklių techninė priežiūra.

Šiemet vietinės rinkliavos už automobilių stovėjimą administravimui planuojama skirti apie 868 tūkst. litų – apie 70 tūkst. litų daugiau nei praėjusiais metais.

Didesnės išlaidos susidarė dėl išaugusio minimalaus darbo užmokesčio, priimtų dviejų naujų kontrolierių ir stovos skaitiklių techninės priežiūros.

Viešosios įstaigos „Klaipėdos keleivinis transportas“ direktorius Gintaras Neniškis pasakojo, kad savivaldybė, įsigydama įrenginius, nusipirko ir jų techninę priežiūrą trejiems metams.

Paslaugos teikėjai buvo įsipareigoję nemokamai pakeisti tam tikras stovos skaitiklių detales.

„Sutartis dėl įrenginių techninės priežiūros baigėsi prieš metus. Jau pernai detales teko pirkti kur kas brangiau nei anksčiau. Techninės priežiūros paslaugos nepirkome. Paskaičiavome, kad jei prižiūrėsime patys, kainuos pigiau. Tad apmokėme savo darbuotojus“, – pasakojo G.Neniškis.

Vadovas pastebėjo, kad nelabai pasisekė su stovos skaitiklių prižiūrėtojais. Paskutiniais metais paslaugą teikianti įmonė buvo restruktūrizuojama, tad įrenginiai buvo prižiūrimi tik teoriškai.

„Rašėme pretenzijas, skyrėme sankcijas, kad įmonė neatlieka įsipareigojimų“, – prisiminė vadovas.

Anot G.Neniškio, įstaigai pačiai pradėjus prižiūrėti stovos skaitiklius, teko išleisti nemažai pinigų jų remontui, pirkti detalių.

„Ūkis buvo apleistas“, – teigė vadovas.

Šiemet, pasak G.Neniškio, išlaidos stovos skaitiklių techninei priežiūrai išaugo ir dėl to, kad išplėtus zoną, kurioje reikia mokėti už automobilių stovėjimą, buvo pastatyta daugiau stovos skaitiklių.

„Šie metai stovos skaitikliams jau penkti. Atsiranda daugiau gedimų, tad didėja išlaidos jų priežiūrai“, – komentavo G.Neniškis.

Teigiama, kad dėl išaugusių išlaidų rinkliava už mašinų stovėjimą vairuotojams nedidės. Manoma, kad didesnės išlaidos atsipirks, nes mieste apmokestinami vis didesni plotai, į kuriuos pateko ir miesto centre esantys kiemai.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų