Stovyklos vadovas apie vaikų mokymą audringoje jūroje: taisyklių nepažeidėme

Antradienį Pirmojoje Melnragėje įvyko incidentas – vienos stovyklos atstovai mokė vaikus plaukti banglentėmis pavojingoje jūroje. Bangavimas tądien viršijo keturis balus. Kadangi į gelbėtojų nurodymus stovyklos vadovai nereagavo, teko kviesti policiją.

Kompromiso rasti nepavyko

Vaizdo įrašu, kuriame užfiksuotas incidentas, pirmieji pasidalino „Klaipėdos paplūdimiai“, savo „Facebook“ paskyroje. Šiuo metu įrašo nebėra, jis veikiausiai ištrintas.

Po įrašu komentaruose dalis žmonių piktinosi dėl stovyklautojų elgesio.

„Klaipėdos paplūdimių“ atstovas Aleksandras Siakki informavo, kad be pareigūnų pagalbos kompromiso su stovyklos atstovais rasti nepavyko.

„Į paplūdimį atėjo būrys vaikų su lydinčiais asmenimis. Supratome, kad tai vaikų stovykla. Jie bandė maudytis audringoje jūroje, gelbėtojų įspėjimų neklausė, tad teko kviesti policijos pareigūnus. Buvo labai didelis bangavimas, kuris viršijo keturis balus. Jūra buvo labai audringa ir iš tikrųjų pavojinga“, – tvirtino A. Siakki.

Paplūdimyje buvo iškelta ir apie pavojų įspėjanti raudona vėliava.

Atvyko du pareigūnų ekipažai

Vaikų stovyklos „Pagauk bangą“, kuri priklauso įstaigai „Plaukimas visiems“, atstovai gelbėtojams atkirto, kad vaikai mokosi plaukti banglentėmis ir turi išmokti tai daryti esant didelėms bangoms.

Mokytis labai gerai, sveikintina iniciatyva, bet ne per tokią audringą jūrą.

„Mokytis labai gerai, sveikintina iniciatyva, bet ne per tokią audringą jūrą. Gelbėtojai, atlikdami savo pareigą, bandė uždrausti maudynes, bet jie atsisakė, tad kvietėme pareigūnus“, – pažymėjo A. Siakki.

Klaipėdos apskrities vyriausiojo policijos komisariato atstovė Asta Kažukauskienė teigė, kad įvykio vietoje dirbo du policijos ekipažai.

„Operatyvaus valdymo skyriaus pareigūnų duomenimis, antradienį 12.25 val. gautas parnešimas, kad nepilnamečiai asmenys galbūt nesaugiai elgiasi prie vandens. 12.43 val. atvyko du policijos pareigūnų ekipažai. Įvykio vietoje buvo nepilnamečių asmenų, tačiau jų skaičiaus ar amžiaus šiuo metu negalime patikslinti. Informacija apie šį įvykį buvo perduota Vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnybos specialistams. Klaipėdos miesto policijos komisariato 1-ojo veiklos skyriaus viršininkas Mindaugas Busilas nurodė, jog šiuo metu tikslinamos įvykio aplinkybės, renkama medžiaga“, – tikino A. Kažukauskienė.

Aleksandras Siakki. Vytauto Liaudanskio nuotr.

Teigė, kad taisyklių nepažeidė

„Pagauk bangą“ vadovas Germanas Čepas tvirtino, kad jokių taisyklių stovyklautojai nepažeidė, o susižeisti vaikams rizika yra visur.

„Mes esame vieninteliai, kurie užkliūname. Turime daug fotografijų, vaizdo įrašų, kada plaukioja šeimos su mažais vaikais, net su kūdikiais, kabant raudonai vėliavai ir niekada prie nieko neprivažiuoja, niekam policijos nekviečia. O mums – ne pirmas kartas. Bet antradienį jie išpūtė tą reikalą, skambino policijai, vaikų teisių specialistams ir spauda užsikabino“, – teigė pašnekovas.

Šios stovyklos veikla vykdoma nuo 2017 m., didžioji dalis vaikų joje dalyvauja jau ne vienerius metus.

„Stovykla ir vadinasi „Pagauk bangą“, o ne „Plaukiok lygioje jūroje“. Visi tėvai mato mūsų nuotraukas, žino mūsų veiklas. Su banglente, puslente arba kajakais negali mokytis ežere arba lygioje jūroje. Pavojus yra visada. Net ir gatve einant jis yra, ar važiuojant paspirtuku, dviračiu, jojant žirgu, laipiojant olomis, ant batuto šokinėjant“, – priminė G. Čepas.

Net ir nutikus incidentui, stovyklos vadovai pagalbą suteikti veikiausiai mokėtų.

„Aš pats buvęs gelbėtojas, keturių sporto šakų meistras. Iki nelaimės aš net negaliu privesti, o atsitikus aš pats galiu pagalbą suteikti, bet tam yra ir gelbėtojai, priešgaisrinė gelbėjimo tarnyba bei kiti. Gyvename prie jūros, vaikus reikia apmokyti, suteikti žinias, kur yra tikras pavojus, kada jis yra. Be to, mūsų vaikai plaukioja su gelbėjimo liemenėmis ir saugos priemonėmis, ne taip kaip šalia plaukiojantys“, – tikino G. Čepas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To Sss

To Sss portretas
Kai tie "debilai" gelbėtojai gelbės tavo artimą, ar irgi taip juos vadinsi? Žmonės rizikuoja savo gyvybę gelbėdami žmones, o komentaruose tik įžeidimai tegirdėti. Nuo kada lietuviai super banglentininkais patapo? Pažiūrėkit į suvestines! Žmonėms mūsuose ir jūros nereikia - tvenkiniuose ir karjeruose skęsta!

Saugumas svarbiausia

Saugumas svarbiausia portretas
Vieta, kurioje mokoma plaukti banglentėmis tikrai yra nesaugi, o tokios bangos paaugliams tikrai pavojingos. Treneriai turi pagalvoti apie saugumą. Treniravomės Būtingėne ir per tokias bangas treniruotės tikrai nebuvo vedamos. Net su laivu į jūrą neinama, kai nangos virš 1m... kvaili tėvai, dėl įvaizdžio vedantys vaikus į tokią avantiūristišką stovyklą. Gelbėtojai 100% teisūs!

S.S.S.

S.S.S. portretas
kam skirtos banglentės ir banglenčių sportas? Gal upėje pasiirstyti? Ar pagal mūsų debilus gelbėtojus kai jūra visiškai rami? Iš kokių jie medžių iškritę? Bangos ir reikalingos tokiam sportui. Klounai kitaip ir nepavadinsi...
VISI KOMENTARAI 11

Galerijos

Daugiau straipsnių