STT akiratyje – „Senasis turgus“

Specialiųjų tyrimų ir Finansinių nusikaltimų tyrimo tarnybos pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl savivaldybės įmonės „Senasis turgus“ veiklos. Tačiau pareigūnai neatskleidžia, kas sukėlė jų susidomėjimą.

„Senojo turgaus“ direktorė Ramutė Kubilienė taip pat buvo nekalbi.

„Tiksliai net nežinau, iš kokios tarnybos buvo atėję. Kaip čia pasakius, nebežinau, net negaliu pasakyti, kaip jie prisistatė“, - paklausta apie įmonėje apsilankiusius svečius išsisukinėjo R.Kubilienė.

Pareigūnai iš „Senojo turgaus“ išsinešė visus buhalterinius dokumentus, kuriuos šiuo metu analizuoja.

Pareigūnai neslėpė, kad dokumentai paimti todėl, jog pradėtas ikiteisminis tyrimas. Tačiau kokia galima nusikalstama veika yra tiriama jie nepanoro atskleisti. STT atstovai tik prasitarė, kad jei tyrimą atlieka jų tarnyba, vadinasi, galimai tiriamas ir piktnaudžiavimas tarnyba.

„Kol kas aš pati nieko nežinau ir nenoriu burti iš padangių kažko. Kol kas susilaikysiu nuo komentarų. Yra kaip yra. Nei mes pirmi, nei mes paskutiniai. Nežinau, ar pradėtas koks nors tyrimas, kas tiriama. Nematau tragedijos dėl tų dokumentų paėmimo“, - ramybę demonstravo R.Kubilienė.

Ikiteisminį tyrimą kuruojantis Klaipėdos apygardos prokuroras Sigitas Jasevičius taip pat neatskleidė, kodėl yra pradėtas ikiteisminis tyrimas. Jis tik nusistebėjo, jog apie tyrimą ir paimtus dokumentus sužinojo žurnalistai.

Portalo žiniomis, STT yra gavusi skundą dėl „Senojo turgaus“ veiklos. Pagal jį bei surinktą kitą papildomą informaciją ir pradėtas ikiteisminis tyrimas. Įtarimai kol kas niekam nepareikšti.

Tyrimas buvo staigmena savivaldybės Turto ir privatizavimo skyriaus vedėjai, įmonės „Senasis turgus“ valdybos pirmininkei Genovaitei Paulikienei.

„Tikrai nieko nežinojau, mūsų niekas neprašė jokios informacijos“, - teigė G.Paulikienė.

Ji tvirtino, jog niekada nėra pastebėjusi, kad įmonėje būtų netinkamai tvarkomi finansai. Tai esą patvirtina ir kasmet atliekas finansinis auditas, kurio išvadose niekuomet nebuvo neigiamų išvadų dėl finansinių reikalų tvarkymo.


Šiame straipsnyje: Senasis turgus

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių