Studentai pasirinko uostamiestį: kurios studijų programos sulaukė didžiausio susidomėjimo?

Klaipėdos universitetą pasirinko rekordinis studentų skaičius – beveik 1,2 tūkst. jaunuolių. Šiemet vien pirmakursių universitete bus apie 40 proc. daugiau nei pernai. Nemažai pirmakursių bus ir kitose miesto aukštosiose mokyklose. Didžioji dalis studentų rinkosi pedagogikos, psichologijos, teisės mokslo krypties studijas.

Skaičius – rekordinis

Klaipėdos universitetas (KU) šiais metais jau priėmė apie 1,2 tūkst., tačiau šis skaičius keisis, nes sutarčių pasirašymai dar vyksta.

Galutiniai priėmimo skaičiai paaiškės spalį. Kaip teigė KU studijų prorektorė Aida Norvilienė, įstojusiųjų skaičiai iš tikrųjų nustebino, kadangi pernai įstojusiųjų buvo tik 820.

„Labai džiaugiamės, kad šiemet į studentų būrį įsilies itin daug pirmakursių, jų bus net apie 40 proc. daugiau nei pernai. Džiugu ne tik dėl to, bet ir dėl gerokai didesnio valstybės finansuojamų vietų skaičiaus. 2023 m. bakalauro studijų programų studentai gavo 186 valstybės finansuojamas vietas, o šiais studijų metais jų bus net 244“, – pasakojo prorektorė.

Magistro studijų programų studentai gavo 186 valstybės finansuojamas vietas, pernai – 165.

Daugiausia įstojusiųjų – iš uostamiesčio, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono, tačiau A. Norvilienė pabrėžė, jog nemažai studentų įstojo ir iš Vilniaus, Kauno, Palangos miestų, taip pat – iš Šiaulių, Mažeikių, Telšių, Plungės bei Šilutės rajonų.

Daugiausia – pedagogų

Daugiausia KU bakalauro pirmakursių rinkosi vaikystės pedagogikos ir psichologijos studijas.

Daugiausia įstojusiųjų – iš uostamiesčio, Klaipėdos rajono, Kretingos rajono.

Daugiau susidomėjimo sulaukė Biologijos ir jūros biotechnologijos studijos bei naujos krypties studijos universitete – laisvalaikio sportas. Didžioji dalis magistrantų rinkosi slaugos studijas.

Klaipėdos valstybinės kolegijos direktoriaus pavaduotoja studijoms ir mokslui Jurga Kučinskienė tikino, jog kolegiją jau pasirinko 800 studentų, tačiau tikimasi, kad jų bus daugiau.

Pasirinkimai stebino

Pirmojo kurso studentai Klaipėdos valstybinėje kolegijoje taip pat rinkosi pedagogikos studijas, populiariausios – ikimokyklinės ir priešmokyklinės pedagogikos, pradinio ugdymo pedagogikos.

„Nauja Akušerijos studijų programa taip pat sulaukė susidomėjimo“, – sakė J. Kučinskienė.

Socialinių mokslų kolegijos (SMK) uostamiesčio padalinyje šiais metais studijuoti pradės beveik 200 pirmakursių.

Kaip teigė SMK studijų skyriaus vadovė Agnė Ekinci, populiariausios studijų kryptys išliko tos pačios – sveikatos mokslų bei verslo ir rinkodaros.

„Sulaukėme didesnio susidomėjimo ir menų studijų kryptimi. Populiarūs stojančiųjų pasirinkimai buvo videokūrybos ir medijų bei dizaino studijų programos“, – sakė A. Ekinci.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Klp

Klp portretas
Skelbiama statistika neteisinga, nes daug atvykeliu is Ukrainos ir Azijos ir kt. Kas neleidzia daryti prielaidos, jog visi jie baige mokslus dirbs Lt ir kels jos ekonomika. Nes kalbinti uzsienieciai prisipazino, jog Lt mokinasi del to jog cia pigus mokslas ir pragyvenimas. O lietuviai uzsieniciams labai dosnus, jie nemokamai mokinasi, o lietuviam kainuoja aukstasis mokslas. ,,Patriotai'' :))

Skaičiai

Skaičiai portretas
O kiek iš Azijos, iš Ukrainos?

klaipedieciui

klaipedieciui portretas
Kas tu toks kad itarineti? Rupinkis savo reikalais
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių