Sudėtingai sankryžai ieškos rangovo: kada prasidės rekonstrukcija?

Solidžią sumą atsieisianti Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcija prasidės tik kitąmet. Iki tol miesto tarybos prašoma pritarti Klaipėdos savivaldybės ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos bendradarbiavimo sutarties projektui.

Minėta sutartis turėtų atverti kelią sankryžos rekonstrukcijai.

Jai dar turi pritarti Klaipėdos miesto taryba. Posėdis, kuriame bus svarstomas šis klausimas, įvyks artėjantį ketvirtadienį.

Pasak Klaipėdos savivaldybės Statybos ir infrastruktūros plėtros skyriaus vedėjo Valdo Švedo, į didelės apimties projektą patenka ne tik miestui priklausančios gatvės, bet ir Lietuvos automobilių kelių direkcijos statiniai, konkrečiai – geležinkelio viadukas.

"Kelių direkcijai priklausantis viadukas per geležinkelį bus platinamas, įrengiamos dvi estakados. Vienoje kelio pusėje atsiras pėsčiųjų-dviračių takas. Kadangi netikslinga organizuoti dviejų atskirų pirkimų, skelbsime bendrą rangos darbų konkursą. Tačiau šią projekto dalį finansuos Kelių direkcija", – aiškino V.Švedas.

Projekto įgyvendinimas, kuris bus vykdomas remiantis Kelių direkcijos ir savivaldybės sudarytomis sutartimis, dalijamas į dvi dalis.

Pirmoji atliekama savivaldybei nuosavybės teise priklausančiame žemės sklype, antra dalis – Kelių direkcijos patikėjimo teise valdomoje teritorijoje.

Būtent dėl šio projekto antros dalies įgyvendinimo atsirado poreikis sudaryti ir pasirašyti bendradarbiavimo sutartį su Kelių direkcija.

Anot V.Švedo, Kelių direkcija įsipareigoja projekto antrą dalį padengti Kelių priežiūros ir plėtros programos lėšomis (preliminari statybos darbų vertė – apie 4,7 mln. eurų), išskyrus techninio projekto parengimą.

Jį finansuoja savivaldybė. Skaičiuojama, kad techninis projektas atsieis apie 23 tūkst. eurų.

Pirmąja projekto dalimi teks pasirūpinti miestui.

Baltijos prospekto, Šilutės ir Vilniaus plentų žiedinės sankryžos rekonstrukcija kainuos apie 36 mln. eurų.

Projekto daliai, už kurią atsakingas miestas, Lietuvos automobilių kelių direkcija žada skirti per 10 mln. eurų.

Pirmos dalies projektavimo darbai miestui atsiėjo beveik 589 tūkst. eurų.

Šio mėnesio pabaigoje arba lapkričio pradžioje savivaldybė teiks prašymą statybos leidimui gauti. Tada bus galima skelbti rangos darbų konkursą.

Žiedinės sankryžos rekonstrukcija turėtų prasidėti kitąmet. Vykstant statyboms neišvengiamai reikės riboti eismą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

>

> portretas
Manau,jei "projekta-(us)" ruose-(os) "kelprojektas",keliams-tiltams-estakadosm " bus chana,didele s... kruva?

jerominas

jerominas portretas
dūdininkui tarnybinį butą įtaisyti pietinėj miesto daly. Tada greičiau spręstūsi transporto problemos mieste. Gi žiūrėtų savo interesų. Bet tuo pačiu paprasti žmonės pajustų naudą.

Vytautas

Vytautas portretas
Jakų žiedo rekonstrukcija gera tik nuo Kauno į Palangą nuvažiuoti,o išKlaipėdos į Šilutę ir iš Šilutės į Klaipėdą liko kamščiai.Specialistai !!!
VISI KOMENTARAI 30

Galerijos

Daugiau straipsnių