Sugrįš tradicinis Laivų paradas

Klaipėdoje šį šeštadienį, gegužės 18-ąją, po metų pertraukos vyks tradicija tapęs 13-asis Laivų paradas. Nuo pat ryto Dangės upėje, o vėliau ir Kruizinių laivų terminale bei Kuršių mariose vyks ne tik įvairios varžybos, bet ir iškilmingos ceremonijos, dirbtuvės vaikams, bus atviri laivų deniai lankytojams.

Dangės upėje nuo 10 iki 13 val. vyks Klaipėdos baidarių ir kanojų irklavimo pirmenybės.

Nuo 13.15 iki 14 val. susirinkusieji palei Dangės upę turės progą išvysti upės laivų vilkstinę, kuri startuos nuo Klaipėdos irklavimo centro ir drieksis iki Pilies tilto.

Nuo 14 iki 15 val. Dangės upėje vyks tradicinės Vikingų valčių varžybos.

Kruizinių laivų terminale nuo 10 iki 22 val. klaipėdiečiams ir miesto svečiams bus atverta šventinė mugė.

12 val. čia vyks oficiali šventės pradžia ir iškilminga ceremonija, kurios metu bus pakelta Lietuvos trispalvė, taip pat vyks Karinių jūrų pajėgų Jaunesniųjų karininkų mokymų dalyvių kario priesaikos, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos pirmo kurso studentų priesaikos, Lietuvos šaulių sąjungos Vakarų (Jūros) šaulių 3-iosios rinktinės šaulių ir jaunųjų šaulių priesaikos ceremonijos.

O po jų – Karinių jūrų pajėgų orkestro pasirodymas.

12–16 val. Kruizinių laivų terminale vyks kūrybinės dirbtuvės vaikams, jūrinės sportinės rungtys, šaulių ekipuotės ir ginklų pristatymas.

Nuo 13 iki 18 val. bus atviri laivų deniai. Klaipėdiečiai ir miesto svečiai turės galimybę apsilankyti Klaipėdos universiteto, Lietuvos aukštosios jūreivystės mokyklos istoriniuose mediniuose laivuose bei jachtoje „Lietuva“.

Nuo 14 iki 19 val. terminale bus galima peržiūrėti istorinius dokumentinius filmus.

21 val. Kuršių mariose vyks uosto vilkikų pasirodymas.

Na o 21.30 val. – naktinis iliuminuotų Klaipėdos laivų paradas, renginį užbaigs 22.30 val. vyksiantis šviesų ir muzikos renginys.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
kokiu laivu paradas? tai juk jahtos ir valciu paradas. jus ka valti nuo laivo atskirti negalit? laivu savo givenime nematet?! slamstas plaukiajantis.

Ačiū už iš anksto paskelbtą "Laivų parado" dienos programą.

Ačiū už iš anksto paskelbtą "Laivų parado" dienos programą. portretas
Ačiū tai ačiū, tik įdomu tiksliau žinoti kur stovės KU laivas Brabander? O gal jo ir nebus. Tos informacijos, kurią čia pateikėte, gal ir užtenka eiliniam "žiopliui" atėjusiam į renginį atsigerti alaus. Bet yra žmonių, ir manau nemažai (buriuotojų), kurie norėtų žinoti daugiau, tikslesnių detalių. Žurnalistai tur būt taip galvoja : - , ai čia parašėm "kažką" ir bus gerai... Juk paskui negalės kritikuoti, kad laiku nebuvo suteikta informacija. Oi nemylit, nemylit, negerbiat savo skaitytojų......
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių