Pereiti į pagrindinį turinį

Sugrįžusi žiema Klaipėdoje gali sukelti sumaištį

2012-04-03 05:00
Sugrįžusi žiema Klaipėdoje gali sukelti sumaištį
Sugrįžusi žiema Klaipėdoje gali sukelti sumaištį / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Žiemai vėl parodžius nagus, miesto gatvės gali virsti čiuožykla. Nuo balandžio Klaipėdoje oficialiai baigėsi šaltasis sezonas. Kelininkai neketina valyti gatvių be atskiro nurodymo.

Užvakar į uostamiestį vėl sugrįžo sniegas ir šaltis, tačiau nuo balandžio 1 d. baigiasi kelininkų ir savivaldybės sutartis dėl žiemos darbų.

Klaipėdos savivaldybės Miesto ūkio departamento direktorius Liudvikas Dūda tvirtino, kad dėl gatvių priežiūros jokių problemų neturėtų kilti.

„Esant būtinumui, jos valomos, nesvarbu, kokiu sezonu. Sąlygos nulemia, kaip elgtis. Rangovas dirba pagal sutartį. Jis pagal situaciją sprendžia, ar reikia valyti gatves. Kol kas jokių nusiskundimų negavome“, – vakar tvirtino direktorius.

Anot L.Dūdos, nors budėjimų nuo balandžio 1 d. nebeliko, kad šią dieną snigs, buvo aišku dar praėjusią savaitę. Pasak jo, už darbus ne sezono metu kelininkams mokama pagal tuos pačius įkainius kaip ir žiemą.

Tačiau šiaurinę miesto dalį prižiūrinčios įmonės „Vakarų švara“ direktoriaus patarėjas Virgilijus Šidlauskas pasakojo, kad pasibaigus sutarčiai be atskiro savivaldybės nurodymo įmonė darbų nesiims.

„Nuo balandžio barstymai baigėsi. Dabar šluojame gatves. Jas dar pabarstėme kovo 31 d. Ta druska ir suveikė. Sekmadienį nesiėmėme darbų. Jei ir toliau snigs, turėsime gauti savivaldybės leidimą imtis darbų“, – tvirtino V.Šidlauskas.

Jis pabrėžė, kad niekas nenori prisiimti atsakomybės: „Išvažiuosi, pabersi, o paskui klaus, kas prašė“.

V.Šidlauskas pastebėjo, kad barstyti viadukus, įkalnes nuokalnes vakar dar reikėjo. Jos buvo slidokos.

Kitokios pozicijos laikosi pietinę miesto dalį prižiūrinti įmonė „Žemkasa“. Anot jos vadovo Dainiaus Zoko, jei situacija keliuose būtų tapusi kritiška, barstytuvai būtų į gatves išvažiavę be jokio nurodymo.

„Dieną asfaltas buvo įšilęs. Oro temperatūra nenukrito žemiau 0. Būtinybės imtis priemonių nebuvo, tad nieko ir nedarėme. Šiaip esame pasiruošę dirbti. Žiemos darbus reikia užbaigti iki galo. Mums nėra vis tiek, kaip bus su miestiečiais. Tai ne tokie pinigai, kad reikėtų skaičiuoti, ar bus sumokėta“, – teigė D.Zokas.

L.Dūda dar negalėjo pasakyti, kiek kainavo miesto valymas šią žiemą. Laukiama sąskaitų už darbus, atliktus kovą.

„Galiu jau dabar pasakyti, kad ši žiema buvo pigesnė už praėjusią. Miestui valyti išleidome mažiau pinigų“, – pabrėžė direktorius.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų