Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai naudojasi ir benamiais

2009-02-13 09:00
Sukčiai naudojasi ir benamiais
Sukčiai naudojasi ir benamiais / Vytauto Liaudanskio nuotr. Nauda: nakvynės namų gyventojai kartais tampa sukčių aukomis, o kartais – bendrininkais.

Nors bankai vengia išduoti paskolas ir taip bando apsisaugoti nuo nemokių klientų, sukčiai sugeba maustyti bankininkus ir pasipelnyti jų sąskaita.

Miesto kriminalinių įvykių suvestinėje kol kas nepasitaiko daug pranešimų apie sukčiavimo atvejus su momentinėmis paskolomis. Tačiau vienas jų atskleidė visą sistemą, kuria naudojasi apsukruoliai.

Policija gavo nakvynės namų gyventojo pareiškimą, kuriame jis nurodė nukentėjęs nuo nepažįstamo asmens. Benamis pasakojo sausio pradžioje susigundęs nepažįstamo žmogaus pasiūlymu. „Verslo“ planas buvo paprastas. Už kelias dešimtis litų benamis banke atidarė asmeninę sąskaitą ir atidavė nepažįstamajam visus su sąskaita susijusius dokumentus.

Mėnesio pabaigoje nakvynės namų gyventojas sužinojo, kad jo vardu paimta 6 tūkst. litų momentinių paskolų.

Iš pirmo žvilgsnio gali pasirodyti, kad apsukruolis apgavo ne tik banką, bet ir benamį, ant kurio galvos užkorė nepakeliamą skolos naštą.

Tačiau ekonominius nusikaltimus tiriantys pareigūnai, narplioję ne vieną panašią bylą, pasakojo, kad benamis gali būti sistemos dalimi. Įrodyti, kad kaltę turėtų dalintis ne tik sukčius, gavęs pinigus, bet ir jo vargeta bendrininkas, labai sunku, tačiau įmanoma.

Būta atvejų, kai jokio turto neturinčiais asmenimis pasinaudojama, jiems nė nežinant apie galimas pasekmes. Tokius žmones nesunku sugundyti nusižengti sutarčiai su banku, kuri kategoriškai draudžia asmens duomenis, banko kodus bei slaptažodžius perduoti kitiems asmenims.

Nusikaltimų, kai paimami ir negrąžinami momentiniai kreditai, daugėja.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų