Pereiti į pagrindinį turinį

Sukčiai vilioja laimėjimais

2009-02-25 09:00

Pastaruoju metu plinta pasiūlymai dalyvauti piramidės principu veikiančioje loterijoje. Dalyviams žadamos tūkstantinės sumos. Policija pataria nesivelti į panašias pinkles ir nepakliūti ant sukčių meškerės.

Siūlymas dalyvauti loterijoje platinamas įvairiuose forumuose, naujienų grupėse bei elektroniniu paštu. Šioje loterijoje žmonių prašoma pervesti po 2 litus į pasiūlyme nurodytas sąskaitas, o vėliau siūloma išbraukti viršutinę sąskaitą. Taip likusios sąskaitos perkeliamos per vieną poziciją į viršų, o į paskutiniąją prašoma įrašyti savo sąskaitos numerį. Įsijungęs į žaidimą žmogus turi pakoreguotą sąrašą kuo plačiau paskleisti internete.

Šios apgavystės schema remiasi psichologiniu aspektu. Neva žmonės gali susigundyti pasiūlymu ir nepagailės pervesti menkos dviejų litų sumos, tikėdamiesi gauti žymiai didesnę sumą. Tačiau, kaip paprastai būna tokiais atvejais, visas pervedamas lėšas gaus asmenys, kurių sąskaitos buvo nurodytos pirmiausiai, o likusieji praras savo pinigus.

Policija taip pat perspėja dėl tinklalapio http://www.usafis.org/, kuriame siūloma dalyvauti loterijoje ir laimėti JAV žaliąją kortą bei lėktuvo bilietą į JAV.

Tinklalapyje informuojama, kad loterijoje gali dalyvauti tik registruoti vartotojai, kurie turi nurodyti savo banko sąskaitos numerį. Skelbiama, kad iš sąskaitos pradžioje nuimami 69 JAV doleriai už dalyvavimą loterijoje pirmus metus. Vėliau bus paimta dar 559 JAV doleriai už dalyvavimą šioje loterijoje kitus 10 metų.

Policija perspėja, kad loterija, kurioje galima laimėti JAV žaliąją kortą iš tikrųjų egzistuoja, tačiau ją rengia JAV valstybinės institucijos ir ji yra nemokama.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų