Pereiti į pagrindinį turinį

Suks dokumentinį filmą apie sukilimą

2012-06-26 05:00
Suks dokumentinį filmą  apie  sukilimą
Suks dokumentinį filmą apie sukilimą / Vytauto Petriko nuotr.

Su šia žinia vakar uostamiesčio merą Vytautą Grubliauską aplankė viešosios įstaigos E2K direktorė Agnė Zalanskaitė. Į Klaipėdos merą ji kreipėsi dėl finansinės paramos kuriant filmą.

Pasak A.Zalanskaitės, filmo premjera planuojama sausio viduryje. Kaip tik tuo metu bus minimas sukilimo 90-metis.

„Parengiamieji darbai jau atlikti: suburta komanda, parašytas scenarijus. Tačiau šiuo metu svarbi ir savivaldybės parama“, – neslėpė E2K direktorė. Paskutiniai dokumentinio filmo kadrai turėtų būti nufilmuoti gruodžio mėnesį, mat juostai reikalingos žiemos scenos.

A.Zalanskaitės teigimu, norima, kad filmas taptų ir mokomąja priemone. Tai padėtų moksleiviams geriau išmokti Klaipėdos krašto istoriją.

V.Grubliauskas neabejoja, kad dokumentinis filmas – svarbus miesto istorijos akcentas. Rekonstrukcinės dokumentikos filmas turėtų būti aktualus ne tik Klaipėdos kraštui, bet ir visai Lietuvai.

Meras įsitikinęs, kad kuriamas filmas netaps esminiu lūžiu istorijoje. Mat jis atskleis tik vieną sukilimo versiją, tačiau kilusios diskusijos bei emocijos bus naudingos istorinei atminčiai.

A.Zalanskaitė patikino, kad siekiant filmo objektyvumo pasitelkta istorikų konsultantų pagalba.

V.Grubliauskas neatmetė galimybės, kad kuriant istorinį filmą prisidės ir Klaipėdos savivaldybė. Greičiausiai galimybės finansuoti būtų ieškoma kitų metų biudžete. Meras kūrėjams pasufleravo, kad uostamiestyje veikia bendrovės, kurioms aktualus istorijos atkūrimas, todėl dalies finansavimo galima ieškoti ir pas juos.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų