Sukvietė į talką: Neringos pajūryje rinko teršalus

Šiomis dienomis savanoriai švarino Nidos ir Juodkrantės pajūrį. Talkos prireikė surinkti Baltijos jūros išmestas medžiagas, kaip įtariama, – parafiną. Surinkus teršalus susidurta su problema, kur juos padėti.

Neringos savivaldybė pranešė prieš kelias dienas gavusi Aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos valdybos žinią apie aplinkosaugininkų turimą informaciją – kad į Baltijos jūros krantą ties Juodkrante išmesti neaiškios kilmės balti teršalai.

Pakrantės ruože nuo Naujosios Smiltynės perkėlos iki Juodkrantės pastebėta neaiškios kilmės medžiaga panaši į parafiną. Ar tai tikrai jis – tiriama.

Neringos savivaldybės duomenimis, mažesni kiekiai teršalų išmesti ir ties kitomis kurorto gyvenvietėmis.

Gavus pranešimus apie neaiškius teršalus, Neringos savivaldybė ir Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcija gyventojus sukvietė į talką.

Neringos savivaldybės atstovė Sandra Vaišvilaitė informavo, kad žmonės pajūryje dirbti pradėjo pirmadienį – buvo tvarkomas ruožas nuo pasienio zonos su Rusijos Federacija iki Nidos.

Antradienį darbai buvo tęsiami – Kuršių nerijos nacionalinio parko direkcijos surengtoje talkoje dalyvavusieji pajūrio ruože nuo Alksnynės iki Juodkrantės surinko apie 10 kubinių metrų teršalų.

Savanoriai teršalus rinko Nidos, Juodkrantės paplūdimiuose nuo Preilos į Juodkrantės pusę. Pagalbos ranką švarinant pakrantes ištiesė Neringos priešgaisrinės gelbėjimo tarnybos pareigūnai ir darbuotojai – jie teršalus rinko nuo Preilos gelbėjimo stoties į Nidos pusę.

Pajūryje darbuotasi ir trečiadienį.

Suskubus tvarkyti Baltijos jūros išmestas "dovanas", netrukus Neringos savivaldybė susidūrė su galimų teršalų utilizavimo problema.

"Nors spėjame, kad tai yra parafinas, kol nenustatyta tiksliai, kokia tai medžiaga, atliekų tvarkytojai teršalus atsisako priimti", – situaciją apibendrino S.Vaišvilaitė.

Anot jos, kol bus laukiama laboratorijos, tiriančios paimtus mėginius, išvadų, visi surinkti teršalai bus sandėliuojami Neringoje.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Ar iesko kas terseju?

povilas

povilas portretas
Kas prieinat atsidėkit juodai dienai.

Pranas Pričkus

Pranas Pričkus portretas
Dingtų elektra, būtų lašinių vertės, o dabar matai teršalai. Laikykit juodai dienai, prireiks "rusams užpuolus"?
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių