Sunkmetis trukdo įamžinti J.Zauerveino atminimą

Paminklą Jurgiui Zauerveinui Klaipėdoje tikimasi pastatyti po poros metų. Anksčiau manyta, jog dviejų metrų ir dešimties centimetrų aukščio paminklą iškalti iš granito pavyks iki Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmečio 2009-aisiais.

Įamžinti žymaus lietuvių ir kitų tautų kultūros veikėjo atminimą pasiūliusi iniciatyvinė grupė sutarė, kad dėl sunkios ekonominės situacijos planus teks atidėti bent iki 2011 metų. Tada bus minimos J.Zauerveino 180-osios gimimo metinės.

Didžiąją dalį lėšų paminklui tikimasi gauti iš rėmėjų. Prisidėti ketina ir miesto savivaldybė. Tačiau šiemet dėl būtinybės taupyti lėšos, skirtos kultūros projektams, perskirstytos ir atsisakyta ne pačių skubiausių projektų.

„Idėjinė projekto dalis jau baigta, liko materialioji. Dabar labai nepalankus metas rėmėjų prašyti paramos, belieka ieškoti kitų galimybių - kreiptis į visuomenę“, - sakė iniciatyvinės grupės vadovas docentas Aleksandras Žalys.

Tikimasi, kad klaipėdiečio menininko Gintauto Jonkaus sukurtą skulptūrą pavyks atidengti 2011 metų sausio 15-ąją, J.Zauerveino gimimo dieną. Skulptūra realistinė, išlaikanti autentiškus asmenybės bruožus. Vaizduojamas mąstantis J.Zauerveinas - keliautojas, stabtelėjęs mieste prie upės ir atsirėmęs į turėklus, transformuotus į lyg atverstą knygą

Šiemet Klaipėdos senamiestyje, šalia burlaivio „Meridianas“ bus atidengtas Lietuvos vardo tūkstantmečiui skirtas ir rėmėjų lėšomis pastatytas paminklas. 


Šiame straipsnyje: zauerveinaspaminklas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių