Pereiti į pagrindinį turinį

Šunų augintojai pykdo kaimynus

2010-11-24 05:02
Netvarkingi: kai kurie uostamiesčio gyventojai savo šunų ekskrementų nesurenka ne tik lauke, bet ir daugiabučių namų laiptinėse.
Netvarkingi: kai kurie uostamiesčio gyventojai savo šunų ekskrementų nesurenka ne tik lauke, bet ir daugiabučių namų laiptinėse. / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Nors klaipėdiečių, nepatenkintų kaimynais, kurie nepaiso gyvūnų laikymo taisyklių, daugėja, šiemet nė vienas šunų augintojas pinigine bauda nubaustas nebuvo.

Pasak uostamiesčio savivaldybės Miesto tvarkymo skyriaus vyriausiosios specialistės Laimos Jūrevičienės, kas mėnesį į juos su tokiais skundais kreipiasi maždaug keturi klaipėdiečiai.

"Po keletą nusiskundimų sulaukiame kiekvieną mėnesį. Anksčiau to nebūdavo. Visuomenės suaktyvėjimas dėl netinkamos gyvūnų priežiūros išties jaučiamas", – patikino specialistė.

Pasak L.Jūrevičienės, dažniausiai daugiabučių namų gyventojai skundžiasi, jog kaimynų šunys be perstojo loja bei savo gamtinius reikalus atlieka laiptinėse.

Dėl kitų augintinių nusiskundimų nesulaukta.

Kai kurie miestiečiai skundus rašo nuolatos, tačiau išspręsti problemų skundai nepadeda.

Anot L.Jūrevičienės, pirmiausia augintinių savininkai dėl taisyklių nesilaikymo įspėjami, o jei skundai nuolat kartojasi, jiems gresia ir piniginės baudos nuo 200 iki 2 tūkst. litų.

Tačiau baudų šiemet mokėti dar neteko nė vienam klaipėdiečiui.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų