Šunų šeimininkai elgiasi drausmingiau

Kontrolieriai antradienį tikrino, ar klaipėdiečiai tinkamai prižiūri savo augintinius – vedžioja pagal taisykles, surenka ekskrementus, yra paskiepiję. Teigiama, kad centrinės ir šiaurinės miesto dalių gyventojai yra tvarkingesni už pietinės.

Kontrolieriai kartu su policijos pareigūnais patikrinimą vykdė pietinėje miesto dalyje.

Klaipėdos savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys pasakojo, kad dėmesys buvo skiriamas vietoms, dėl kurių sulaukiama daugiausia nusiskundimų.

„Pagal pastaruosius susidarome probleminių vietų žemėlapį. Atliekame ne pavienius patikrinimus, o visas apžiūrime vienu metu“, – tvirtino vedėjas.

Antradienį buvo lankomasi Jūrininkų prospekte, Bandužių, Budelkiemio, Laukininkų gatvėse. Taip pat vykta ir į butus, nes kaimynai skundėsi, kad juose laikomi augintiniai kelia triukšmą, gali būti neskiepyti.

Patikrinimo metu buvo nustatytas vienas pažeidimas. Vyras Laukininkų gatvėje vilkšuniui leido pasilakstyti be pavadėlio.

„Šuo buvo su antsnukiu, bet paleistas nuo pavadėlio. Taip vedžioti šunis yra draudžiama. Tą šeimininkas žinojo. Jis turės atvykti pas mus. Žiūrėsime, kaip jis paaiškins, kodėl taip elgėsi“, – komentavo vedėjas.

Už tokį pažeidimą pirmą kartą prasižengusiam gresia įspėjimas arba bauda iki 57 eurų. Taip pat jis turi galimybę sumokėti pusę minimalios baudos, o tai siekia 2 eurus. Pasikartojus pažeidimams sankcijos yra griežtesnės. V.Valys priminė, kad, pasikeitus Gyvūnų gerovės ir apsaugos įstatymui, antsnukis yra privalomas tik kovinių ir pavojingų veislių šunims. Jų sąrašas yra patvirtintas.

Likusiems šunims antsnukis nėra būtinas, tačiau šeimininkas privalo užtikrinti kitų žmonių saugumą. Kitose vietose kontrolieriai pažeidimų neužfiksavo: „Gal todėl, kad buvo dienos metas“, – svarstė vedėjas.

Aplankius butus, kur kaimynai skundėsi, kad šunys kelia triukšmą, pažeidimų taip pat nebuvo.

„Gyvūnai buvo tvarkingi, paskiepyti. Triukšmo tuo metu nekėlė“, – komentavo vedėjas.

Klaipėdiečiai daugiausia skundžia, kad šunys vedžiojami be pavadėlių, kelia triukšmą, šeimininkai nesurenka jų ekskrementų, pridergia laiptines.

V.Valys tvirtino, kad vis daugiau šeimininkų surenka savo augintinių ekskrementus. Tačiau pastebėjo, kad šiaurinėje ir centrinėje miesto dalyse situacija yra geresnė nei pietinėje.

„Gal čia žmonės kultūringesni. Pažvelgus į šunų vedžiojimo aikšteles matosi, kad jos švaresnės. Daugiau žmonių vaikšto su maišeliais ir renka ekskrementus“, – tvirtino vedėjas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Tai kad

Tai kad portretas
šunys jau baigia Klaipėdoj išnykti

Reda Gaudiešienė

Reda Gaudiešienė portretas
O prie ko čia Galina Kučinskienė nuotraukoj ? Ne apie prieglaudą kalba eina , o apie šunų augintojus :)
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių