Pereiti į pagrindinį turinį

Supykęs, kad nenupirko alaus, įrėmė pistoletą į smilkinį

2013-02-05 14:22
Supykęs, kad nenupirko alaus, įrėmė pistoletą į smilkinį
Supykęs, kad nenupirko alaus, įrėmė pistoletą į smilkinį / Vytauto Liaudanskio nuotr.

Kartą išvengęs bausmės už švaistymąsi ginklu klaipėdietis Regimantas Čekas antrą kartą užlipo ant to paties grėblio ir šį kartą teismo buvo pasiųstas už grotų.

2011 metų lapkričio 3-iąją po vidurnakčio R.Čekas apgirtęs nuėjo į Laukininkų gatvėje esančią kavinę. Čia įvyko incidentas, dėl kurio vakar šis 31 metų vyras buvo nuteistas puspenktų metų kalėti.

Supykęs už tai, kad nepažįstamas žmogus jam nenupirko alaus, R.Čekas kieme jam įrėmė į smilkinį revolverį.

Kavinėje likę vyrai pašiurpo pamatę tokį vaizdą. Žmogus puolė bėgti, bet mažo kalibro kulka įsmigo jam į krūtinę. Vėliau medikai konstatavo, kad sužalojimas kiauryminis, perskrodęs kairįjį plautį.

Nukentėjusysis liko gyvas, tačiau sužeidimas vertinamas kaip sunkus kūno sužalojimas. Nukentėjusiojo gydymas valstybei kainavo pusaštunto tūkstančio litų. Ši suma Valstybinei ligonių kasai priteista iš kaltininko.

R.Čekas pradžioje teigė, kad kavinės kieme susibarė su lauke rūkiusiais vyrais, o šūvis driokstelėjo, kai kažkuris jį pastūmė. Kaip šovė, jis tikino neatsimenąs, nes atsipeikėjo tik policininkų automobilyje.

Vėliau – jau teisme – kaltininkas teigė, kad rūkę vyrai jį užgauliojo ir taip kilo muštynės, kurių metu jis netyčia iššovęs.

Tuo tarpu R.Čeko nepažinoję liudininkai teigė per kavinės langą pamatę, kai jų draugui nepažįstamasis įrėmė revolverį į smilkinį, o šūvis nuaidėjo, kai jis bandė bėgti pas draugus.

Mažo kalibro ginklai anksčiau buvo parduodami nereikalaujant leidimo. Juos įteisinti privalu iki 2014 metų.

2005 metais, kai R.Čekas atliko karinę tarnybą Nidoje, su tarnybos draugu vieną naktį girtavo.

Neblaivūs kariai kalbėjo apie šį bei tą. R.Čekas pasakė, kad už 200 litų galėtų nužudyti žmogų. Jis paėmė kovinį ginklą, paklausė, ar jame yra šovinys, o išgirdęs neigiamą atsakymą įkišo pistoleto vamzdį draugui į burną ir nuspaudė nuleistuką.

Po to pertaisė ginklą ir iš jo iškrito sveika kulka. Tarnybos bičiulis tik per stebuklą liko gyvas.

Tąkart pradėtas ikiteisminis tyrimas dėl pasikėsinimo nužudyti buvo nutrauktas, nes R.Čekas neturėjo tikslo nušauti draugą, o ir pasekmių nebuvo.

Naujausi komentarai

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.

Komentarai

  • HTML žymės neleidžiamos.
Atšaukti
Komentarų nėra
Visi komentarai (0)

Daugiau naujienų